Στις 2 Ιουνίου δίνεται το σύνθημα για την έναρξη του φετινού καλοκαιρινού πρωταθλήματος Beach Volley. Τo Lipton Ice Tea, για 5η συνεχή χρονιά θα

βρεθεί στο πλευρό των αθλητών της ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρησης) ως Μέγας Χορηγός του Πανελλήνιου Σιρκουί Beach Volley – Masters 2010 και μαζί με τον ΕΟΠΕ και το Δήμο Αθηναίων, θα οργανώσουν την έναρξη του προγράμματος των αγώνων από το κέντρο της Αθήνας και την ιστορική πλατεία Συντάγματος.

Για τέσσερις ημέρες, από 2 – 6 Ιουνίου, fan του beach volley, τουρίστες, μαθητές, αθλητές και επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας θα απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα με φαντασία και δημιουργικότητα, καθώς στόχος και φιλοδοξία της ΕΟΠΕ είναι οι αθλητικές διοργανώσεις να μην είναι μόνο διαδικαστικές.

Η παρουσίαση της διοργάνωσης έγινε την Πέμπτη, 27/5, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο των Αθηνών και στην οποία βασικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Αθηνών (ΟΝΑ), Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΟΠΕ, Γιώργος Μελισσουργός και ο διευθυντής Marketing Pepsico ΗΒΗ, Μάνος Σπανός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραΐτης, Ανδρέας Βαλσαμής και Παναγιώτης Σιδέρης.

Ο Βασίλης Κικίλιας (πρόεδρος του ΟΝΑ) δήλωσε: Το γεγονός πως θα γίνει ένα τουρνουά Beach Volley στην πλατεία Συντάγματος είναι ένα εκπληκτικό γεγονός. Σε πολλές πρωτεύουσες των χώρων διοργανώνονται τουρνουά Beach Volley και έτσι και η Αθήνα σε ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Ελλάδος θα φιλοξενήσει το τουρνουά. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό η Αθήνα παρουσιάζεται προς τα έξω αρνητικά. Η Αθήνα, όμως, δεν είναι αυτή και γι\’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι πως, λόγω και της συμμετοχής αθλητών από άλλες χώρες, θα παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο με εικόνες χαράς και αγώνων.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς πως 35.000 άνθρωποι, που περνάνε καθημερινά από την πλατεία Συντάγματος, θα βλέπουν αγώνες βόλεϊ, θα βλέπουν σχολεία να συμμετέχουν, θα βλέπουν τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες να αγωνίζονται. Για εμάς ο αθλητισμός είναι στάση ζωής και υπάρχει διέξοδος, μέσα από τον αθλητισμό, σε πολλά προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος, κακά τα ψέματα, είναι ο τουρισμός της και, πλέον, με αυτήν την κίνηση, αλλά και με άλλες διοργανώσεις που έχουν γίνει, σκοπεύουμε και στον αθλητικό τουρισμό.

Η διοργάνωση έχει ως στόχο να περάσει ένα μήνυμα, πως με σκληρή δουλειά μπορούμε να βγούμε νικητές. Η Αθήνα, με πρώτο τον Δήμαρχό της, Νικήτα Κακλαμάνη, απέδειξε πως είναι αρωγός σε πρωτοποριακές κινήσεις και ευχαριστούμε την PEPSICO HBH και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και ιδιαίτερα τον Στέλιο Προσαλίκα, για τη συνεργασία τους στο να πραγματοποιηθεί το τουρνουά στο Σύνταγμα. Να είστε σίγουροι πως το τουρνουά θα έχει επιτυχία και σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο.

Ο διευθυντής Marketing της Pepsico ΗΒΗ, Μάνος Σπανός, είπε: Η σημερινή εκδήλωση είναι η καλύτερη απόδειξη πως στην Ελλάδα, όταν βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, διεξάγονται πολύ όμορφα πράγματα. Ο Αλέκος Κακλαμάνης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Στέλιος Προσαλίκας και ο Αλέκος Παρασκευόπουλος. Η PEPSICO ΗΒΗ θέλει να βλέπει την Ελλάδα φωτεινή και γιορτινή. Προσπαθούμε και εμείς, από την πλευρά μας, όσο μπορούμε να βοηθήσουμε και η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η οικονομική. Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς φαίνονται οι εταιρείες που κάνουν τη διαφορά και εμείς είμαστε μια από αυτές και είναι χαρά μας που προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο διευθυντής Beach Volley της ΕΟΠΕ, Αλέκος Παρασκευόπουλος, δήλωσε: Είναι χαρά μας που η σεζόν και το ελληνικό σιρκουί ξεκινάει με ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει υψηλό αγωνιστικό θέαμα, από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος στην χώρα μας, αλλά και πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου beach volley. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα κατασκευαστούν κερκίδες για 800 περίπου άτομα με βάση τον υπάρχοντα χώρο, ενώ θα υπάρχει και γιγαντοοθόνη στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και πολλές παράλληλες δράσεις για παιδιά, και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Η πρόεδρος του Women In Need (WIN) Foundation, Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, δήλωσε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δήμο Αθηναίων και ιδιαιτέρα τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, όπως και τη LIPTON ICE TEA, Μέγα Χορηγό του ATHENS GOLDEN CUP 2010, για την επιλογή του WIN HELLAS ως τον τιμώμενο κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του τουρνουά. Εύχομαι, μέσα από την προβολή που εξασφαλίζει η διοργάνωση του ATHENS GOLDEN CUP, να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο κοινωνικό σύνολο για την αποτελεσματική καταπολέμηση ενός μείζονος κοινωνικού ζητήματος, όπως είναι η κακοποίηση των γυναικών, που εμφανίζεται σε μεγάλη έκταση σήμερα.

Η παλαίμαχη αθλήτρια του Beach Vollley, Έφη Σφυρή, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, υποστήριξε: Έπρεπε, μάλλον, να σταματήσω από την ενεργό δράση για να διεξαχθούν τόσο όμορφα τουρνουά. Θα είμαι παρούσα στο τουρνουά και θα στηρίξω όσο μπορώ την προσπάθεια. Περιμένουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο.

Τέλος, ο αθλητής του Beach Volley, Φερνάντο Μπιλήρης, είπε: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε ένα τόσο προβεβλημένο και πρωτοποριακό τουρνουά. Είναι χαρά για κάθε αθλητή να συμμετέχει σε μία διοργάνωση στο κέντρο του Συντάγματος, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να απολαύσει όμορφο θέαμα.