Ανήμερα την πρωταπριλιά, την Τετάρτη 1 Απριλίου, το Be there! 4 και οι 12 καλύτερες ταινίες animation του καλωσορίζουν το Be there! 5, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις για το 2015, μόλις έξι μήνες πριν το επόμενο Φεστιβάλ (15-18 Οκτωβρίου 2015).

Πρόκειται για 12 βραβευμένες ταινίες από την 4η έκδοση του Be there!

Ανάμεσά τους, η ταινία για τη νοηματική γλώσσα και επικοινωνία, «Η αίσθηση της επαφής» του Jean-Charles Mbotti Malolo (Τhe Sense of Touch, Γαλλία/Ελβετία, 2014), που κέρδισε το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ, καθώς και η φοιτητική ταινία «Ο Μαύρος Κανούκ» της Rebecca Archer (Black Canuck, Ην. Βασίλειο, 2014), που απέσπασε το βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας, ένα αστυνομικό θρίλερ, αλλά και ταινίες μικρού μήκους από την Ιταλία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σιγκαπούρη.

Ιδιαίτερη θέση κατέχουν 2 ελληνικές ταινίες.

Η πολυβραβευμένη ταινία «Δείπνο δια Ολίγους» του Νάσου Βακάλη (Dinner For Few) νικήτρια του βραβείου της κριτικής επιτροπής του Be there! 4, που αναφέρεται με διεισδυτικό τρόπο στην ελληνική οικονομική κρίση και η ταινία με κούκλες «Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη» της Έφης Παππά (My Stuffed Granny) κάτοχο του βραβείου καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there! 4, που αντιμετωπίζει με χιούμορ και τρυφερότητα μια ελληνική οικογένεια και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει.

Η Έφη Παππά έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της ταινίας animation, που το Be there! Corfu Animation Festival (σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας) ετοιμάζει για την Κέρκυρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της με διεθνή πρεμιέρα την 15η Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο των προβολών του be there! 5.

Η εκδήλωση για την προβολή των Καλύτερων Ταινιών του Be there! 4 θα λάβει χώρα στον πολυχώρο Πολύτεχνο την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το Be there! Corfu Animation Festival 5, καθώς και τον πλήρη κατάλογο των ταινιών, που θα προβληθούν την 1η Απριλίου στο Πολύτεχνο, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ www.betherefest.gr

Διοργάνωση: Great Events

Παραγωγή: ANIMATE CORFU

To Be there! Corfu Animation Festival είναι διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU. Έχει μια σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Τσεχίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης και τον χώρο εκδηλώσεων Ιανός στην Αθήνα.