Εναρμονισμένοι στις οδηγίες των ειδικών που προτρέπουν όλους μας να μείνουμε σπίτι για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, η φωτογραφική κοινότητα Greek Instagramers Events μας καλεί να συμμετέχουμε στο φωτογραφικό challenge “Be creative at home”. Η πρόσκληση-πρόκληση είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες της χώρας μας που βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό και διαθέτουν φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες.

Το Challenge έχει ως εξής:

α) Φωτογραφίζουμε στο σπίτι, μια διαδικασία άκρως ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Δίνουμε αξία στα απλά πράγματα και κοιτάζουμε με καλλιτεχνική ματιά τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Πορτραίτα, αυτοπορτραίτα, αντικείμενα σπιτιού, φωτογραφικές συνθέσεις με πρόσωπα & αντικείμενα, φωτογραφίες από το μπαλκόνι, αποτελούν σημεία αναφοράς για πειραματισμό με την φωτογραφία εντός σπιτιού. Εμπνευστείτε από σπουδαίους φωτογράφους που έκαναν το ίδιο αναζητώντας φωτογραφίες τους στο Google (Andre Kertesz, Aenne Biermann, Edward Weston, Nan Goldin, Aline Smithson, Philip-Lorca DiCorcia κ.ά)

β) Ανατρέχουμε σε παλαιότερες φωτογραφίες μας και ανακαλύπτουμε όμορφες λήψεις, τις οποίες αναδεικνύουμε μέσα από τα κοινωνικά μας προφίλ.

Διαδικασία δημοσίευσης

Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στο Instagram ή στο Facebook χρησιμοποιώντας το hashtag: #gre_bch. Καθημερινά η ομάδα Greek Instagramers Events θα επιλέγει φωτογραφίες από το συγκεκριμένο hashtagκαι θα τις αναδεικνύει μέσα από τα storiesτης, στη σελίδα της στο facebook και στο instagram.

Στο hashtag #gre_bch μπορείτε να δείτε υπέροχες, δημιουργικές φωτογραφίες που έχουν ήδη αναρτηθεί από την πρώτη ημέρα του κατ’ οίκον περιορισμού μέχρι σήμερα.

Παλιές και νέες φωτογραφίες, αναμνήσεις από τα ταξίδια μας, εικόνες από τις δημιουργικές μας δράσεις και την παραμονή μας στο σπίτι, αυτήν την περίοδο θα αποτελέσουν το κανάλι επικοινωνίας μας, καλλιεργώντας την φαντασία, το ταλέντο, την έμπνευση και την δημιουργικότητα μας!

Μένουμε στο σπίτι, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αξιοποιούμε αυτή την ευκαιρία για δημιουργία!