Η Αίθουσα Τέχνης Χρύσα, εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη με τίτλο ‘The Unknown Land’,

(‘Η Άγνωστη Χώρα’), το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, στη Κατερίνη.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης ζει & εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ινδονησία και Γερμανία παρουσιάζοντας το προσωπικό του εικαστικό λεξιλόγιο, αντλώντας θεματικές ενότητες κυρίως από βιωματικές εμπειρίες και από την παρατήρηση του οικείου κόσμου που τον περιβάλλει.

Η ενότητα με τίτλο ‘Η Άγνωστη Χώρα’ έρχεται να μας υπενθυμίσει την ύπαρξη ενός κόσμου τρυφερού, ονειρικού και προφανώς όχι υπαρκτού, παρά μόνο στη φαντασία και στις ενδόμυχες αναζητήσεις του καθένα μας. Η αφορμή ή το σε πρώτη ανάγνωση θέμα του, ανάγεται σε δομικό στοιχείο των έργων του με θεατρική αντίληψη και ‘χρήση’ του για το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιεί καθαρή και πλούσια χρωματική κλίμακα με ζωηρές χρωματικές αντιθέσεις, μεταπλάθοντας εικαστικά τα αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού και βιωματικού μας χώρου, διερευνώντας με ευαισθησία τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Από το 1976 έως το 1984 σπούδασε Ζωγραφική, Σκηνογραφία και Τέχνη του Βιβλίου στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών της Αθήνας και Βαρκελώνης, αποσπώντας υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και από την Ισπανική κυβέρνηση. Με υποτροφία του συμβουλίου της Ευρώπης σπούδασε συντήρηση αρχιτεκτονικών μνημείων στο Centro Europeo  της Βενετίας. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.