Η Βασιλική Καρακώστα συνεχίζει την περιοδεία της ανά την Ελλάδα, μαζί με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και τη βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη

… που περιλαμβάνει συναυλίες τόσο τον Αύγουστο όσο και το Σεπτέμβριο.

 
«Κυκλορυθμικά», με ένα Τσέλο, ένα Βιολί, μια Κιθάρα, τα Κρουστά, την Ορμή και τη Φωνή

Βασιλική Καρακώστα
Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε στη Γλύφα. Έζησε εκεί δέκα χρόνια και μετά περιπλανήθηκε στη Σούρπη, την Ευξεινούπολη, το Βόλο, τη Θεσσαλία. Τραγουδούσε πολλά χρόνια σε διάφορα μέρη, στην εκκλησία, σε βάρκα, στον κάμπο, αλλά και με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Έζησε μέχρι τα δεκαοχτώ της στην επαρχία και σπούδασε με υποτροφία πιάνο, βυζαντινή μουσική και φωνητική.  Από το 2001 ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται με συνθέτες και τραγουδοποιούς, όπως ο Δ.Σαββόπουλος, Ν.Πορτοκάλογλου, Γ. Σπανός, Ν.Παπάζογλου Γ. Ανδρέου, Fanfara Transilvania μπάντα πνευστών από τη Ρουμανία, Π.Καλατζόπουλος και άλλοι. Τον Ιούνιο του 2008 έβγαλε τον πρώτο της δίσκο. Κυκλοφόρησε από τη SΟΝΥ-BMG , η Σβούρα και άλλες Ιστορίες , σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές έχοντας στα σκαριά τη δεύτερη δισκογραφική εμφάνιση! Γρήγορα ξεχώρισαν τα Αστροπαλιά , Δωσ μου να πιω κ.α. Από το 2007 έως το 2011 ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα την παράσταση “Κουρελού” και βρέθηκε σε χώρους, σκηνές και θέατρα, όπως το Θέατρο Ακροπόλ , το Οξυγόνο ,  ο Σταυρός του Νότου», το club KOO KOO ,  το «Αγγέλων Βήμα», κ.α..

 
Κωνσταντίνος Μπουντούνης
Ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης γεννήθηκε από γονείς μουσικούς και έχει παιδεία κλασσική.  Το ντεμπούτο του με ορχήστρα έγινε το 2002 όταν, σε ηλικία 12 ετών, έπαιξε το κοντσέρτο του Haydn, σε Ντο Μείζονα με την Ορχήστρα Πατρών υπό τη διεύθυνση του Saulius Sodeckis.  Για ένα χρονικό διάστημα, άφησε το τσέλο σε μια άκρη κι έπαιζε ντραμς. Είναι μέλος της Ορχήστρας Οι Κιθαριστές με την οποία εμφανίστηκε ως Σολίστ στο Ωδείο Ηρώδου  Αττικού το 2004. Με την ίδια ορχήστρα έχει επίσης εμφανιστεί στην Νέα Υόρκη σε συναυλίες  και έχει λάβει μέρος ως σολίστ στα δυο CD που κυκλοφόρησαν από την Legend: Libertango ,   Historia de Una Amor . Έχει συνεργαστεί με τους κιθαριστές Σπύρο Χριστόγλου, Ανδρέα Καρακατσάνη, Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη. Έχει επίσης συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις με τον  Γιώτη Κιουρκτσόγλου το Νότη Μαυρουδή κ.α..

 
Λυδία Μπουντούνη
Η Λυδία Μπουντούνη γεννήθηκε από τους ίδιους γονείς μουσικούς και έχει επίσης παιδεία κλασσική. Το 2010 πήρε το Δίπλωμά της με ’ριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο. Σε ηλικία 13 ετών ερμήνευσε το κοντσέρτο σε Λα Ελάσσονα του I.S.Bach με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του Ρώσου μαέστρου Saulius Sodeckis. Είναι επίσης μέλος της ορχήστρας «Οι Κιθαριστές» με την οποία εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ. Το 2010 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ερμήνευσε μεταξύ άλλων έργα Paganini, H.Villa Lobos και Astor Piazzolla. Στη Γαλλία, στην   L  Academie de Saint Lizier ,  έπαιξε την Ιστορία του Τάνγκο του Astor Piazzolla μαζί με την πιανίστα Akiko Koizumi.

 
Λίγα λόγια για τις συναυλίες
Η Βασιλική, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία, παρουσιάζουν ένα παράδοξο και δυνατό πρόγραμμα με νέο ακυκλοφόρητο υλικό, αλλά και διασκευές. Νέα τραγούδια, νέες μουσικές, νέες μελοποιήσεις, που ήδη σιγοτραγουδιούνται ύστερα από κάθε τους εμφάνιση, αλλά και διασκευές που οι τρεις τους ενορχηστρώνουν μπλέκοντας τα ακούσματά τους και μπερδεύοντας τους ρυθμούς, με μουσική από όλες τις εποχές και όλα τα είδη. Αποτελούν έκπληξη σε κάθε εμφάνισή τους,  λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσής τους και των μουσικών επιλογών τους – Bach, Χατζιδάκις, Ποντιακά, Σαββόπουλος, Τσιτσάνης, Iron Maiden, Ηπειρώτικα- αλλά κυρίως, λόγω της φυσικότητας και της ορμής που αποπνέουν και του ταλέντου που διαθέτουν και οι τρεις ανεξαιρέτως. 

 
Πρόγραμμα:         

07 Αυγούστου, Αντίπαρος, Hotel Kastro
08 Αυγούστου,  Αντίπαρος, Κινηματογράφος Ωλίαρος
09 Αυγούστου, Νάξος, στο Νότος
10 Αυγούστου, Νάξος, στο Νότος
17 Αυγούστου, Πήλιο,  Πορταριά                    
18 Αυγούστου, Πρέβεζα, πλατεία
22 Αυγούστου, Ζάκυνθος, παρουσίαση βιβλίου του Άγγελου Ραζή στο Λόφο του Στράνη
25 Αυγούστου, Κύθηρα, στο Αστικόν
08 Σεπτέμβρη, Χιλιομόδι, Κρουστοπανήγυρις στον Σταύλο