Οι επιτυχίες συνεχίζονται για τον κύκλο Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Ερμηνευτές!

Μετά τις sold-out εμφανίσεις της Εθνικής Ορχήστρας της Ρωσίας με σολίστ τον Νικολάι Λουγκάνσκι υπό τον Μιχαήλ Πλετινιόφ  και της Φιλαρμονικής του Λονδίνου με σολίστ τον Φάζελ Σάυ υπό τον Χάιμε Μαρτίν, τα εισιτήρια για τις οποίες εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, το Balthasar Neumann Ensemble and Choir υπό τη μουσική διεύθυνση του Thomas Hengelbrock επιστρέφει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις, με το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Η χορωδία

Μια χορωδία μόλις 28 ετών –από τις κορυφαίες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Gramophone– και ένα ορχηστρικό σύνολο, δημιουργήματα του γερμανού οραματιστή αρχιμουσικού Τόμας Χένγκελμπροκ, ταγμένα στην ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση των κλασικών έργων, ως προϊόντα μουσικολογικής έρευνας και έμπνευσης. Μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Missa superba (1674) του Γιόχαν Κάσπαρ Κερλ, της οποίας το Sanctus μετέγραψε ο Μπαχ προς το τέλος της ζωής του. Ευκαιρία επίσης να ξανασυστηθούμε με το αριστουργηματικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, μέσα από την κριτική έκδοση και ολοκλήρωση του άγγλου μουσικολόγου Ντάνκαν Ντρους – από τις αρτιότερες, καλλιτεχνικά και μουσικολογικά, δεκάδες προσπάθειες ολοκλήρωσης του ημιτελούς κύκνειου άσματος του αξεπέραστου αυστριακού συνθέτη. Μια πολυαναμενόμενη συναυλία που θα μαγέψει.

Πρόγραμμα

– Johann Caspar Kerll: Missa superba
– Wolfgang Amadeus Mozart: Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, Κ626

Συντελεστές

Katja Stuber σοπράνο
Marion Eckstein άλτο
Jan Petryka τενόρος
Reinhard Mayr μπάσος

Balthasar Neumann Ensemble and Choir
Μουσική διεύθυνση: Thomas Hengelbrock

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, o διάσημος μαέστρος θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της συναυλίας, masterclass για νέους διευθυντές ορχήστρας.