Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010» θα φιλοξενηθεί, όπως πάντα, στον προαύλιο χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) από 1η έως και 18 Ιουλίου, παρουσιάζοντας μερικές από τις καλύτερες ομάδες χορού της Ευρώπης, με έναν στόχο:

να υπογραμμίσει πως ο σύγχρονος χορός, που απαλλάχτηκε από την τεχνική και τις αρχές του ακαδημαϊκού χορού και από τις αντιλήψεις που ενέπνεαν το κλασσικό μπαλέτο και που ξεκίνησε σαν ρεύμα στις αρχές του 20ου αιώνα, σήμερα ενδιαφέρει σοβαρά όλο και περισσότερο κοινό.

Αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Αντώνη Φωνιαδάκη με την ομάδα Ballet Junior of Geneva που αποτελείται από 11 χορευτές και παρουσιάζει την παράσταση  Do us apart σε μορφή event, μακρυά από τις καθιερωμένες κλασσικές σκηνικές συντεταγμένες. Ο χορογράφος ξεγυμνώνει το έργο από την πρωταρχική μορφή παρουσίασής του και εστιάζει περισσότερο στη performance. Μιας performance που διαρκεί 30 λεπτά.

Τα κοστούμια είναι της Μαριόν Schmid, η μουσική των Diamanba Galas, Meredith Mouk και Marina Rosenfeld.

Η παράσταση θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι και τις 4 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δ10, ώρα έναρξης: 21.30

Στο φεστιβάλ λαμβάνει μέρος και ο Κωνσταντίνος Ρήγος με την ομάδα του, το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, οι οποίοι παρουσιάζουν την παράσταση «Dressed-Undressed», «Ντυμένοι – Γυμνοί».

Ντυμένος-γυμνός, «κάλυψη» και «αποκάλυψη». Το σώμα ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς είναι το πεδίο όπου εκτυλίσσεται η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου. Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. 
Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ’ ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν.

Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους. Μέσα από τη διεκδίκηση των  ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, «μεταμφιεσμένου» σώματος επιδιώκεται η απόκτηση  μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου παραδείσου.

Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δε χωράει και τους δυο.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 18 Ιουλίου στην αίθουσα Δ9, ώρα: 23:15