Στην έκθεση Back to Earth οι καλλιτέχνες Fanny Ferré και η Εύα Παπαδοπούλου συνδιαλέγονται με τα έργα παρότι από άλλες γενιές και άλλες εμπειρίες έχουν κοινά στοιχεία στα έργα τους.

Fanny Ferré

Η Fanny Ferré ασχολιόταν με το πηλό και τα κεραμικά, μετέπειτα δημιουργήθηκαν πολλά γλυπτά με μπρούτζο και πατίνες κρατώντας τα αρχικά στοιχεία των κεραμικών της. Δημιουργεί ανθρώπινες και ζωικές μορφές σε μεγάλα και μικρά μεγέθη, που δίνουν την αίσθηση της κινητικότητας αλλά είναι στατικά. Τα γλυπτά της έχουν άμεση επαφή με το πρωτόγονο, καθώς οι μορφές της μας θυμίζουν φυσικούς ανθρώπους που όπως παλιά είχαν άμεση επαφή με τη κοινότητα. Δείχνει την αρμονία φύσης, ανθρώπου και περιβάλλοντος. Συχνά στα πρόσωπα των μορφών που δημιουργεί η Ferré, βάζει και δικά της χαρακτηριστικά κάνοντας έτσι την γλυπτική της ακόμα πιο προσωπική και εσωτερική.

Εύα Παπαδοπούλου

Η Εύα Παπαδοπούλου στα έργα της τα οποία είναι ανάγλυφες επιφάνειες από μάρμαρο δημιουργεί έργα μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο, τα οποία έχουν όγκο και μια αίσθηση κίνησης. Η φύση βρίσκεται στο επίκεντρο της σκέψης της και της έρευνας της Ευας Παπαδόπουλου: την παρατηρεί, την νιώθει και στη συνέχεια αποτυπώνει την μοναξιά, την ανησυχία ή την επιβλητικότητα της. Είναι φανερό ότι θέλγεται από την ποικιλία των εντυπώσεων που της προσφέρει η περιδιάβαση στον τόπο της και συγκινείται με τις πτυχώσεις του εδάφους, τις εναλλαγές του φωτός τους σχηματισμούς των νεφών και των λουλουδιών, πάντα έχοντας στο νου την αίσθηση του ωραίου αλλά και τις αρχές της παράστασης και της τέχνης ως μίμηση της φύσης.