Το διήμερο σεμινάριο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΖΑΖ- ΦΑΝΚ, ΣΟΟΥΛ, ΜΠΛΟΥΖ από τον Γιάννη Κασέτα θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Ωδείο Νέου Ψυχικού το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και αφορά όλους τους μουσικούς (τζαζ, ροκ , μπλουζ, κλασσική κλπ.) που ενδιαφέρονται να αυτοσχεδιάσουν ανεξαρτήτως από το επίπεδο τους. Την  δεύτερη μέρα του σεμιναρίου θα αναλυθούν εξειδικευμένες μέθοδοι σύνθεσης που αφορούν όχι μόνο μαθητές αλλά και επαγγελματίες μουσικούς, όπως και προχωρημένους μαθητές τζαζ , ροκ και μπλουζ μουσικής.

Αναλυτικά:

Ημέρα 1η [αυτοσχεδιασμός]

1.Επιλογές κλιμάκων και αρμονική ανάλυση.

3.Aνάπτυξη μοτίβων και βασικοί κανόνες αυτοσχεδιασμού.

3. Αποτύπωση και στιλιστική απόδοση στα παραπάνω στυλ [phrasing , articulation, groove feel για πνευστά, πλήκτρα, πιάνο, κιθάρες].

4.Παραδείγματα αυτοσχεδιασμού με videos σε projector από ιστορικές μορφές της μουσικής ανά μουσικό είδος.

5.Στυλ συγγενικά με τα μπλουζ , όπως rock’n’roll , jive , boogie woogie , swing.

Ημέρα  2η [Σύνθεση , ενορχήστρωση]

6.Εξειδίκευση στον  τρόπο συνοδείας [comping] του αυτοσχεδιαστή -τραγουδιστή – σολίστα από τα αρμονικά όργανα [πιάνο – κιθάρα]. Ρυθμική και αρμονική απόδοση [voicings και η χρησιμότητα τους ανάλογα   με το στυλ μουσικής].

7.Σύνθεση και ενορχήστρωση [Μελωδικότητα , εναρμόνιση, αλλά και εύρεση του σωστού bass line στο walkin bass, στο funk και στο Boogie].

8.Jazz Fusion και μείξεις διαφορετικών μουσικών ειδών [χρησιμότητα ανατολίτικων κλιμάκων στο modal Funk , σύγχρονες εναρμονίσεις βασισμένες στο γνωστό, πρόσφατο project “Classics Mutated” του σαξοφωνίστα – σύνθετη].

9.Συναυλία – παρουσίαση με τους κορυφαίους μουσικούς της Αθηναϊκής σκηνής, Βασίλη Ποδαρά και Απόστολο Λεβεντόπουλο στα ντραμς και κιθάρα αντίστοιχα. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας σύνθεσης στα παραπάνω στυλ.

Θα δοθεί επίσημη βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων με σειρά προτεραιότητας. Για να κλείσετε θέση στείλτε e-mail ή πάρτε τηλέφωνο.