Από τις εκδόσεις Μίνωας  κυκλοφορεί το βιβλίο αυτοβοήθειας «Αυτογνωσία, πρώτο μέλημα στη ζωή» του Νευρολόγου – Ψυχιάτρου και Γνωσιακού ψυχοθεραπευτή Γιώργου Δημόπουλου.

«Η ζωή είναι ένα έργο τέχνης. Μην το σπαταλάς σε ενοχές, φόβους και καχυποψία».

Εάν ξαφνικά μας ρωτούσαν: Ποιος είσαι; Τι θέλεις από τη ζωή; Φαντάζεστε ότι θα ήμασταν σε θέση πολλοί από μας να απαντήσουμε;

Η γνωριμία με τον εαυτό μας είναι βασική προϋπόθεση της κατανόησης των άλλων, του σεβασμού μας προς αυτούς και προς εμάς. Πρώτα αναγνωρίζουμε το πρόβλημά μας, το αποδεχόμαστε και εν συνεχεία το αλλάζουμε.

Το κλειδί για την αλλαγή αυτή βρίσκεται στην απόκτηση της πεποίθησης, της προσδοκίας και της πίστης ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Βέβαια, η αλλαγή από τα λόγια στην πράξη είναι μια δύσκολη υπόθεση που προϋποθέτει την εσωτερική κατανόηση του εαυτού μας.

Ο Γιώργος Δημόπουλος μέσα από τα κείμενά του και με σύμμαχο τη μοναδικότητά μας προσπαθεί να καταπολεμήσει την αρνητική σκέψη και τους φόβους, οδηγώντας μας στην κατανόηση του εαυτού μας.

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003. Έχει γράψει τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;, Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής, Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας, Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια, Ζήσε το σήμερα, Υγρά όνειρα, Αισιοδοξία – Ευχαριστώ, θα πάρω! (εκδ. Μίνωας, 2013), Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (εκδ. Μίνωας, 2014). Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.dimopoulosgeorge.gr