«Αχινός» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Lolek που κυκλοφορεί από τον Εξώστη και θα παρουσιαστεί στο Six Dogs την Τρίτη

17 Μαΐου 2011.

Το πολυαναμενόμενο νέο album του Λόλεκ είναι εξολοκλήρου ελληνόφωνο. Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, \’Alone\’, o Λόλεκ συνεχίζει τη μοναχική πορεία του, αλλά από τότε φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά…

 Όταν τα βαλς ασφάλισαν ως καταφύγια ρομαντισμού και η εισαγωγή με τίτλο \”Αlone\” τελείωσε, ένα ήταν σίγουρο: ό,τι θα επακολουθούσε δεν θα ήταν ούτε ρομαντικό ούτε αθώο.

Κι αν έχουμε συνηθίσει για κάποιο λόγο τις ιστορίες να τις υποστηρίζει ένας μύθος και να τις συνοδεύουν λέξεις βουτηγμένες μες στην ποιητική φορμόλη για να διατηρηθούν…  Κι αν αυτή είναι η μόνη άμυνα της τέχνης μπροστά στην ταπεινωτική της εξίσωση με το πραγματικό και το αδιάφορο… Τότε είναι ηττημένη από θέση μάχης.

Κανένας μύθος δεν ακολουθεί τον «Αχινό». Και καμία περίεργη ιστορία δεν συνέπεσε με την δημιουργία του.  Καμία πολιτική πράξη δεν δηλώνεται με χοροπηδητό στο ρεφρέν και κανένας έρωτας δεν ικανοποιείται από κινηματογραφικό φινάλε. Οι λέξεις είναι απλές και η μουσική απλά ανυπάκουη.

Ο «Αχινός» έρχεται να συμμαχήσει με την πραγματικότητα, να συγκρουστεί με τους ρόλους που έχουμε αναλάβει, με όλα όσα δημιουργήσαμε για να πρωταγωνιστούμε, είτε αυτό λέγεται ελπίδα και μέλλον, είτε θλίψη και ιδιαιτερότητα, είτε αγάπες και λουλούδια.

To cd «Αχινός» κυκλοφόρησε στις 2 Μαΐου 2011

http://www.myspace.com/lolekspace
http://exostis.inner-ear.gr/