Από τις 21 Μαρτίου το Παλλάς φιλοξενεί την ιδιαίτερη παράσταση ΑΩ, έργο εμπνευσμένο ελεύθερα από ένα διήγημα του Αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges, με τον τίτλο «Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ».

Από τις 21 Μαρτίου το Παλλάς φιλοξενεί την ιδιαίτερη παράσταση ΑΩ, έργο εμπνευσμένο ελεύθερα από ένα διήγημα του Αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges, με τον τίτλο «Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ».


Η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ αποτελεί για πολλούς ένα γνωστό συμβολισμό, γεννημένο από τον Jorge Luis Borges.


«Λέω ότι η Βιβλιοθήκη είναι απέραντη». Η Βιβλιοθήκη είναι το Σύμπαν. Ο στόχος: να βρεθεί ένας Οδηγός, ένας χάρτης. Ο χάρτης της Βιβλιοθήκης. Ένας χάρτης του Σύμπαντος. Ο χάρτης της αναζήτησής μας. Ένας χάρτης σου λέει πού ήσουν, πού βρίσκεσαι, και πού πηγαίνεις – κατά κάποιον τρόπο είναι τρεις χρόνοι σε έναν. Εν τέλει, αναζητούμε αυτόν τον συμπαντικό χάρτη.


Η παράσταση, που δημιουργήθηκε μέσα από την Βιβλιοθήκη της Βαβέλ, είναι μια παράσταση ζωντανού σινεμά (live-cinema performance), όπου το κοινό καλείται να ζήσει και τις δυο πλευρές της ιστορίας: τη διαδικασία δημιουργίας και το αποτέλεσμά της.


Αυτό λειτουργεί με την η ψευδαίσθηση μιας παραδοσιακής δισδιάστατης κινηματογραφικής οθόνης, από την οποία το κοινό έχει την ευκαιρία να καταδυθεί μέσω μιας τρύπας στον τοίχο και να του επιτραπεί η είσοδος σε μια τρισδιάστατη Βιβλιοθήκη με όλους της τους κατοίκους.


Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε κινηματογράφος, ούτε χορός, ούτε θέατρο – αλλά μάλλον μια σύμμειξη των τριών.


Το ΑΩ είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ash Bulayev, συν-ιδρυτή της amorphy.org και πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο Θέατρο Παλλάς στις 21 Μαρτίου.


Επί σκηνής, τέσσερις ζωντανοί ερμηνευτές, η Αγγελική Στελλάτου, ο Μάξιμος Μουμούρης, η Λένα Κιτσοπούλου και ο Απόστολος Φράγκος, αλλά και 400 ακόμα κομπάρσοι (μαγνητοσκοπημένοι ερμηνευτές), αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι αναζήτησης.


Η παράσταση χρησιμοποιεί ζωντανή αναμετάδοση και προ-μαγνητοσκοπημένα βίντεο, 3D animation, ειδικά εφέ, γραφιστικό σχεδιασμό και ειδικά σχεδιασμένα animation, όλα – ως προς την ανάπτυξη και την υλοποίηση – σε συνεργασία με το Χριστόφορο Μπρέλλη, Production Designer της παράστασης.


Το έργο χαρακτηρίζεται μουσικά από πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού. Την επιμέλεια των μουσικών ηλεκτρονικών τμημάτων (special effects) υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος. Το σκηνικό, ή μάλλον το αρχιτεκτονικό περιβάλλον σχεδιάζεται από τη Λιλή Πεζανού, με φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου, κοστούμια από την Δέσποινα Μακαρούνη, ενώ ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συστημάτων video είναι του Στάθη Χρυσίδη.


Info
ΑΩ
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
Τηλ.: 210 32 13 100
Πρεμιέρα: 21 Μαρτίου
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink
Με πιστωτική κάρτα 210 81 0 81 81, www.ellthea.gr
Fnac (the Mall)