Το Air Guitar Greece θα αναδείξει και φέτος – για δεύτερη φορά – τον εθνικό της air guitarist, ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει επάξια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Oulu της Φιλανδίας. Τον νικητή θα μάθουμε στις 13 Απριλίου στο Gagarin!

Το Air Guitar Greece θα αναδείξει και φέτος – για δεύτερη φορά – τον εθνικό της air guitarist, ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει επάξια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Oulu της Φιλανδίας. Τον νικητή θα μάθουμε στις 13 Απριλίου στο Gagarin!

Για να θυμίσουμε τι είναι το Air Guitar:

Με απλά λόγια είναι το φανταστικό όργανο που χρησιμοποιείται όταν παριστάνεις ότι παίζεις κιθάρα. Συχνά συνοδεύεται με δυνατή φωνή όταν ο air guitarist επιλέγει να τραγουδά ταυτοχρόνως ή με απλό lip-synching, ενώ συχνά χρησιμοποιείται και το headbanging σε συνδυασμό με air guitar. Για πολλούς θεωρείται μια ειδική μορφή… χορού».

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει στη διάθεση του ένα κομμάτι 60 δευτερολέπτων από τραγούδι της επιλογής του, το οποίο θα πρέπει να σολάρει on stage με μόνο εφόδιο μία πένα. Η κιθάρα του air guitarist πρέπει να είναι από… αέρα, άρα αόρατη, ακουστική ή ηλεκτρική.

Ο διαγωνισμός έχει δύο γύρους, στον πρώτο η επιλογή του τραγουδιού είναι του κάθε διαγωνιζόμενου. Αν περάσει στο δεύτερο γύρο όμως… εδώ τον περιμένουν 60 δευτερόλεπτα ενός άγνωστου τραγουδιού που θα ακούσει μόνο μια φορά πριν ξεκινήσει ο τελικός γύρος.

Η κριτική επιτροπή με κλίμακα βαθμολογίας από το 4 μέχρι το 6 θα βαθμολογήσει την πρωτοτυπία, το πάθος, τη τεχνική, την έμπνευση, τη ρεαλιστικότητα και την «αερότητα».

Το έπαθλο φυσικά δεν είναι άλλο από ένα ταξίδι στη Φινλανδία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Air Guitar 2008 στην πόλη του Oulu, όπως άλλωστε και τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή στον μεγάλο τελικό αλλά και την απαραίτητη προπαρασκευή, αυτοσυγκέντρωση, προπόνηση και εκπαίδευση στο Air Guitar Training Camp που προηγείται.

Το Air Guitar Greece 2008, λοιπόν, έρχεται την Κυριακή 13 Απριλίου στο Gagarin 205 με live performances από τους The Baboon Show (Σουηδία) και Los Plantronics (Νορβηγία), αλλά και ένα μοναδικό air set από την air band των Ludwig Von Dutch (Γαλλία).

Επίτιμος καλεσμένος φέτος ο Bjorn Turoque από το Air Guitar Nation των Η.Π.Α.!

Και για την ιστορία… ο εθνικός μας air guitarist για το 2007 είναι ο Πέτρος «Muruth the Barbarian» Σταθάτος, συγκεντρώνοντας 60 πόντους συνολικά. Δεύτερη με 59,8 πόντους ήρθε η Κατερίνα «Super Katerina» Γεωργουδάκη και τρίτος με 58,2 πόντους ο Γιώργος «Noah» Χρυσανθακόπουλος.

Info
Air Guitar Greece 2008
Κυριακή 13 Απριλίου
Gagarin 205, Λιοσίων 205
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00