Η φετινή σεζόν της μουσικής σκηνής «Αυλαία» ξεκινά με ένα αφιέρωμα στην ελληνική jazz-world σκηνή. Εφτά θαυμάσια συγκροτήματα παίρνουν μέρος στο μικρό

μας φεστιβάλ, από 6 ως 8 Οκτώβρη.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ

HUMAN TOUCH + MODE PLAGAL

Οι Human Touch έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό υβρίδιο. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της jazz και της soul και έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η μοναδική τους μουσική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την απεριόριστη παλέτα των ρυθμών, των ήχων και των συναισθημάτων τους.

Η μουσική τους βρίσκει απόλυτη έκφραση στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των ζωντανών εμφανίσεων. Κάθε συναυλία τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν χαρακτηριστεί ως το «πιο καλά κρυμμένο μουσικό μυστικό των Βαλκανίων». 

Οι Human Touch είναι οι:

David Lynch: σαξόφωνα, φλάουτα, σφυρίχτρες, φωνή, κρουστά
Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο κρουστά
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα, κρουστά, κιθάρα, melodica

Οι Mode Plagal χρησιμοποιούν την τεχνοτροπία της jazz και δημιουργούν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς και σε πολλά ακόμη στοιχεία που υπάρχουν στη μουσική τους ως επιρροές.

Ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό και το κέφι τους, έχουν καταφέρει να παράγουν έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Οι Mode Plagal είναι οι:
Θοδωρής Ρέλλος: σαξόφωνα
Κλέων Αντωνίου: κιθάρες
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: μπάσο
Florian Mikuta: πιάνο

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 € 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

OCCASIONAL DREAM + TAKE THE MONEY AND RUN

Οι μουσικοί πειραματισμοί είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τους Occasional Dream. Στη μουσική τους κυριαρχούν τα φυσικά όργανα που την οδηγούν σε δρόμους ανατολίτικους, πολλές φορές όμως διασταυρωμένους με στοιχεία jazz ή rock. Ούτι, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, νέι, φλογέρα, τσέλο αποτελούν…μερικά μόνο από τα όργανα που χρησιμοποιεί το συγκρότημα! Ο στίχος πειραματίζεται ανάμεσα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Οι Occasional dream είναι οι:

Γιώργος Καλούδης: τσέλο
Λεωνίδας Καρακατσάνης: κιθάρα, φωνή
Χάρης Λαμπράκης: Νέι
Δημήτρης Μικέλης: ούτι
Μιχάλης Νιβολιανίτης: κρουστά, μαντολίνο, φωνή
Γιάννης Νοταράς: κρουστά
Βασίλης Τζαβάρας: κιθάρα, φωνή

Οι Take the money and run ξεκίνησαν το 1995 παίζοντας Blues και Jazz με μια πιο ηλεκτρική προσέγγιση. Από το 1997 μέχρι το 1999 έγραφαν μουσική για το θέατρο και εμφανίζονταν ενίοτε σε διάφορες μουσικές σκηνές. Το 2000 η μουσική τους καταστάλαξε στο ακουστικό στιλ που διατηρούν μέχρι σήμερα, με αφετηρία το Swing των ΄30 και επιρροές από τους Django Reinhardt, Fats Waller, Duke Ellington αλλά και σύγχρονους δημιουργούς όπως ο Tom Waits. Το 2001 γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν για 3 χρόνια με το Λουκιανό Κηλαηδόνη. Το 2003 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο \”How the story goes\”. Στα κομμάτια του δίσκου περιγράφεται η ζωή μιας φιλήσυχης συμμορίας της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης…

Οι Take the money and run είναι οι:

Βασίλης Τζαβάρας: πιάνο, κιθάρα, φωνή, μπάντζο, φυσαρμόνικα
Μελέτης Πόγκας: κιθάρες
Γιάννης Καραγιάννης: μπάσο
Γιάννης Νοταράς: κρουστά, drums, kazoo

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΡΟΤΑΛΑ + LAMBRAKIS QUARTET + HAIG YAZDJIAN

Το ελληνικό σύνολο κρουστών Κρόταλα αποτελεί μια σύγχρονη άποψη για την εκτέλεση των παραδοσιακών κρουστών από την Ελλάδα και τις γύρω περιοχές (Ανατολή, Βαλκάνια, Μεσόγειο και Δύση)
Ισορροπώντας ανάμεσα στον παραδοσιακό και το σύγχρονο ήχο, τη φόρμα και τον αυτοσχεδιασμό, δημιουργεί ένα νέο μουσικό ιδίωμα μέσα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε κρουστού και της μουσικής του γλώσσας, μετατρέποντας την ίδια στιγμή σε κρουστά τα πιο απίθανα αντικείμενα.

Στόχος του συνόλου είναι να αναδείξει τη μουσική παράδοση των κρουστών του Ελλαδικού χώρου και των γύρω περιοχών, προσεγγίζοντας το παραδοσιακό υλικό με ελευθερία και φαντασία δημιουργώντας σε ένα μουσικό τοπίο όπου:

Το πιο βαθιά φορμαλιστικό, γίνεται αυτοσχεδιασμός
Το πιο βαθιά παραδοσιακό γίνεται σύγχρονο
Το πιο βαθιά τοπικό γίνεται παγκόσμιο.

Τα Κρόταλα αποτελούνται από τους:
Βαγελη Καρίπη
Πέτρο Κούρτη
Ανδρέα Παπά

Το Κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη δημιουργήθηκε το 2006 και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κυρίαρχα στοιχεία της μουσικής του σχήματος είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός και η τροπική (modal) τζαζ, ενώ εμφανείς είναι οι επιρροές από τους John Coltrane, Bill Evans, τις παραδοσιακές μουσικές όλου του κόσμου αλλά και την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.
Με αναφορές στην Ανατολή, το Κουαρτέτο εμπνέεται από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1960 και 1970.

Το κουαρτέτο αποτελούν οι:
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα
Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο
Χάρης Λαμπράκης: νέι 

Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής.

Το Σάββατο 8/10 στην Αυλαία ο Haig Yazdjian θα ερμηνεύει μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις, αναμιγνύοντας με αυτές ποικίλα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου.

Μαζί του οι:
Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα
Γιάννης Κιριμκιρίδης στα πλήκτρα
Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά
Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο
Χάρης Λαμπράκης στο νέι

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €