Διημερίδα με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, διοργανώνει η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. στις 5 και 6 Φεβρουαρίου. Τις δύο αυτές ημέρες το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική θα τεθεί επί τάπητος, με ομιλητές εκπροσώπους όλων των κομμάτων και των Δήμων.

Διημερίδα με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, διοργανώνει η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. στις 5 και 6 Φεβρουαρίου. Τις δύο αυτές ημέρες το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική θα τεθεί επί τάπητος, με ομιλητές εκπροσώπους όλων των κομμάτων και των Δήμων.


Η διημερίδα θα ξεκινήσει την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο Caravel και πραγματοποιείται στο πλαίσιο αποφάσεων του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Τοπικής Ένωσης, προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποτελεί ένα από τα πιο οξυμένα προβλήματα της Αττικής.


Ο πρόεδρος Δημήτρης Καλογερόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ κάλεσαν την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να συμμετάσχουν στο διάλογο, που απαιτείται να γίνει, προκειμένου να βρεθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και μια εικοσαετία την Αττική.


Βασικοί ομιλητές την πρώτη ημέρα της Διημερίδας θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Καλογερόπουλος, δήμαρχος Αιγάλεω, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Ν. Χιωτάκης, δήμαρχος Κηφισιάς, εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, καθώς και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.


Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Διημερίδας θα καταθέσουν τις απόψεις τους η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Κ. Μπέη, οι τέσσερις νομάρχες της Αττικής, ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, καθώς και οι δήμαρχοι Γραμματικού, Φυλής, Κερατέας, Άνω Λιοσίων και Ασπροπύργου.


Οι ομιλίες και οι συζητήσεις θα κινηθούν κυρίως γύρω από τα θέματα που αφορούν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, τη λειτουργία των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, τις νέες τεχνολογίες διαχείρισης, τη μείωση των στερεών αποβλήτων με τη δημιουργία των ΣΜΑ και των νέων εργοστασίων επεξεργασίας των απορριμμάτων, καθώς και την προώθηση της ανακύκλωσης των στερεών αποβλήτων.


Μέσα από τη διημερίδα η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. έχει θέσει ως πρωταρχικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα της ανακύκλωσης, καθώς και την παροχή κινήτρων στους ΟΤΑ, ώστε να προχωρήσουν σε καμπάνιες ενημέρωσης και δημιουργίας κουλτούρας ανακύκλωσης, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα ακόμα…


Το συντονισμό και την οργάνωση της διημερίδας έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Νικολάου, δήμαρχος Χολαργού και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ με επικεφαλής το δήμαρχο Ηλιούπολης Ιωάννη Αναγνώστου.


Info
Διημερίδα για τα στερεά απόβλητα της Αττικής
5 και 6 Φεβρουαρίου
Ξενοδοχείο Caravel, Βασ. Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή
www.tedkna.gr