Η Atopos cvc με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με τον οργανισμό Sterna Art Project από το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μεταξύ των δυο οργανισμών περιέχει την συμμετοχή του Andrey Bogush, ο οποίος θα είναι φιλοξενούμενος καλλιτέχνης από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου. Ο Sterna είναι ένας πολυσυλλεκτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη της δημιουργικής καλλιτεχνικής έκφρασης με την παράλληλη αμφισβήτηση των αντιλήψεων για το τι συνιστά σύγχρονη εικαστική κουλτούρα. Ιδρύθηκε το 2014 από τον καλλιτέχνη Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη.

Ο Βασίλης Ζηδιανάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Atopos cvc, επιμελείται την δουλειά του Andrey Bogush που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της φιλοξενίας του. Ο Andrey Bogush είναι ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχει στην έκδοση UNLOCKED του οργανισμού Atopos cvc και τα αποτελέσματα της συμμετοχής του στο Sterna Art Project θα παρουσιαστούν στον χώρο του Atopos cvc στην Αθήνα το φθινόπωρο 2016.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Andrey Bogush γεννήθηκε το 1987 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και ζει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Το 2011 έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και σήμερα παρακολουθεί το πρόγραμμα Time & Space Arts της Φινλανδικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών. Στις πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις περιλαμβάνονται οι When Everything Is Over So We Can Discussστο Φινλανδικό Μουσείο Φωτογραφίας του Ελσίνκι (2016) και Proposals στη Γκαλερί Osnova της Μόσχας(2015). Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Γκαλερί BId Project, Μιλάνο (2016), στην TATE, Λονδίνο (2015), στην Christophe Guye Galerie, Ζυρίχη (2015), στο Unseen Photo Fair, Άμστερνταμ (2014), στο L’Atelier Néerlandais, Παρίσι (2014), στην East Wing Gallery, Ντουμπάι (2014), στην Kuvatila, Ελσίνκι (2014), στο Pixelache Festival, Ελσίνκι(2013), στην LVL3, Σικάγο (2012), στο Festival International de Photographie d’ Hyères, Γαλλία (2011), στο Chelsea Art Museum, Νέα Υόρκη (2011), στο Εκθεσιακό Κέντρο Manezh, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία (2008) και σε άλλους χώρους και διοργανώσεις διεθνώς. Έργα του συμπεριλήφθηκαν πρόσφατα στα βιβλία Photography is Magic (έκδοσηAperture) και Unlocked (έκδοση Atopos, Ελλάδα). Ο Bogush συνέβαλε στην παραγωγή της όπερας Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας στο Ελσίνκι  (2013) και στην παράσταση στο Μουσείο Einar Jonsson του Ρέικιαβικ (2015). Το 2015 ο Bogush έλαβε παραγγελία για σειρά έργων για τον οίκο Prada.