Στο πλαίσιο αυτό ο HΟPE θα παρουσιάσει το Σάββατο 20 Μαΐου στο κτήριο της Atopos στο Μεταξουργείο το ενδέκατο κατά σειρά Atopic Bodies με τίτλο Teen Atlas.

Μέσω της performance Teen Atlas ο HOPE αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως μεταβατικό γλυπτό. Από τη σκοπιά των περιστρεφόμενων ζωντανών γλυπτών θα προκύψει η οπτική μεταμόρφωση και η αισθητική αρχή της αποδόμησης.

Το Teen Atlas θέτει ως θέμα το branding του ίδιου μας του δέρματος. Με τα κινούμενα γλυπτά ο επισκέπτης μεταφέρεται στη ζώνη του ανεξήγητου, όπου καταρρίπτονται οι συνηθισμένες χωρικές διακρίσεις. Μέσω του Teen Atlas η διαφοροποίηση μεταξύ της πραγματικότητας και της κατασκευασμένης διαφορετικότητας παραμένει θολή.

Στο πλαίσιο της βραδιάς ο HOPE καλείται, επίσης, να επαναπροσδιορίσει την πρόσφατη έκδοση UNLOCKED της Atopos cvc δημιουργώντας πάνω σε επιλεγμένο αριθμό αντιτύπων του βιβλίου. Τα αντίτυπα αυτά θα είναι διαθέσιμα στη συνέχεια προς πώληση μέσω του Atopos shop.

Σχετικά με τον HOPE

Το σύμπαν του HOPE αποτελείται από ιερά σύμβολα του χθες και του σήμερα, ένας παράφωνος διάλογος μεταξύ παρελθόντος και παρόντος που δημιουργεί νέα συστήματα ιδανικών αμφισβητώντας τους κανόνες της συμμετρίας και της τελειότητας και παράγοντας μια μοναδική ανάγνωση του υποτιθέμενου κατεστημένου. Το έργο του αποτελείται από posters, κολάζ, performances, ζωγραφικά έργα σε καμβά, fanzines και κεραμικά.

O ΗΟPE έχει συνεργαστεί με την Atopos cvc με αφορμή τη δημιουργία του zine Slaves to Atopos #11, την performance Atopic Bodies X: Wasteland σε συνεργασία με την Digitaria ενώ είναι ένας από τους 145 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην πρόσφατη έκδοση UNLOCKED του οργανισμού. Ανήκει στο δυναμικό των καλλιτεχνών της gallery the Breeder και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσω ομαδικών και ατομικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: The Earth Eaters, HOPE and Panayiotis Terzis at Endless Editions, Νέα Υόρκη (2015), Time will not give me time, The Breeder @ ReMap 3, Αθήνα (2011), Mountain/ HOPE, σε επιμέλεια Μαρίνας Φωκίδη, Kunsthalle Athena, Αθήνα (2010) κ.ά.. Οι πρόσφατες κεραμικές δημιουργίες του παρουσιάζονται και πωλούνται στο shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Σχετικά με το ATOPIC BODIES project

Το Atopic Bodies αποτελεί μια σειρά από performances της Atopos cvc, που διερευνούν τον εκπληκτικό, εκκεντρικό και αταξινόμητο χαρακτήρα του ανθρώπινου σώματος στο σύγχρονο οπτικό πολιτισμό. Μέσω συνεργασιών μεταξύ σχεδιαστών και καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία και με διαφορετικούς κώδικες, δημιουργούνται νέοι και ριζοσπαστικοί χαρακτήρες. Το Atopic Bodies αντιμετωπίζει το σώμα ως κάτι αέναα άτοπο και την εμφάνιση ως μια κοινωνικοπολιτισμική κατασκευή. Ο ανθρωπολόγος Ted Polhemus σημειώνει στο κείμενό του με τίτλο Atopic Bodies για το βιβλίο NOT A TOY της Atopos cvc (εκδόσεις Pictoplasma) πως «μολονότι είμαστε το σώμα μας, οι αφηρημένες κατασκευές του πολιτισμού μας παραμένουν πάντοτε και αναπόφευκτα ατοπικές για τον εαυτό μας». Συμπληρώνει, επίσης, πως «το φυσικό κάλος δεν υπάρχει. Αυτό που θεωρείται ελκυστικό και επιθυμητό σε μια εποχή ή σε κάποιον πολιτισμό μπορεί αντίστοιχα να θεωρηθεί αποκρουστικό και απωθητικό σε κάποιον άλλο».

Στο πλαίσιο του project Atopic Bodies, η Atopos cvc έχει συνεργαστεί με διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: Shoboshobo + Freeka Tet, Charlie Le Mindu, Craig Green, Boris Hoppek, Digitaria + HOPE, Pandemonia, Anklepants + George Tourlas, The Callas + the Callassettes.