Το ύφος της Αγγελικής Νικολαΐδου, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, μπορεί να χαρακτηριστεί απέριττο και αφαιρετικό, οδηγώντας τη συνείδηση σε ήρεμα μονοπάτια αρμονικών συνθέσεων. Συνταιριάζει έντονα αντιθετικά χρώματα, τα οποία όμως το μάτι αφομοιώνει σε μια κατανυκτική σύνθεση. Η ίδια, πεζογράφος και ποιήτρια, έχει εκδόσει ήδη πέντε βιβλία και με την ίδια λιτότητα που γράφει, δημιουργεί και τις εικαστικές τις συνθέσεις.

Τοποθετεί τα σχήματα της κατά τέτοιο τρόπο που φαντάζουν αρμονικά και επιβλητικά, θυμίζοντας τρισδιάστατα αρχιτεκτονήματα, στα οποία ο άνθρωπος ως μικρογραφία μπορεί να περιηγηθεί μέσα και γύρω από αυτά.

Βιογραφικό

Η Αγγελική Νικολαϊδου γεννήθηκε στη Δράμα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολιτικός μηχανικός. Από το 1984 έχει δημοσιεύσει Λογοτεχνικά Κείμενα (πεζογραφία και ποίηση) σε περιοδικά στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κύπρο. Έχει εκδόσει πέντε βιβλία και έχει παρουσιάσει εικαστική της δουλειά σε χώρους τέχνης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στον Δήμο Καλαμαριάς και στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.