Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας εγκαινιάζει τον εαρινό-καλοκαιρινό εκθεσιακό κύκλο εκδηλώσεών του με την ατομική έκθεση του Μάρκου Καμπάνη. H Έκθεση αποτελεί μια μικρή επιλογή έργων του ζωγράφου σε χαρτί ενώ στο πλαίσιό της θα εκτεθούν σχέδια και μονοτυπίες των ετών 1983 – 2008.

Πρόκειται κυρίως για τοπία και μεμονωμένες απεικονίσεις δένδρων από την Αττική, τη Σίφνο, το Άγιον Όρος και αλλού, αλλά και γυμνά, νεκρές φύσεις ή και συνθέσεις.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού εκδηλώσεων από το Δ.Σ. του Μουσείου, προγραμματίζονται αρκετές ακόμη σημαντικές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, με κυριότερες τις ομαδικές Αιγινητών φωτογράφων, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κόττη, τη έκθεση σχεδίων του Γιάννη Μόραλη σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης και τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, τις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής του Νεκτάριου Κοντοβράκη και του Κωνσταντίνου Γαλάρη και την ομαδική έκθεση ζωγραφικής ξένων γλυπτών και ζωγράφων που ζουν ή επισκέπτονται συχνά το «νησί των καλλιτεχνών».