Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Λαδιανού.

Στην έκθεση στην γκαλερί CAN o Kωνσταντίνος Λαδιανός μας εισάγει σε έναν κόσμο ο οποίος είναι δομημένος με κέντρο του τον άνθρωπο. Οι σκηνές των έργων του παραπέμπουν κάπως στο κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού παρ’όλ’αυτά οι φιγούρες του είναι ιδιαίτερα παράξενες, συχνά ασκητικές σαν να είναι βγαλμένες από βυζαντινές εικόνες ή αλλόκοτα παραμύθια. Πάντοτε μονάχες, άλλοτε πλαισιωμένες από λουλούδια, άλλοτε γυμνές και άλλοτε παράξενα ντυμένες, ξετυλίγουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφηγηματική πλοκή η οποία επαναπροσδιορίζει τα σύνορα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και χαρακτηρίζεται από μία ισάξια αποδοχή του καθημερινού και του απίθανου, του κοινού και του εκπληκτικού αναμυγνύοντας το προσωπικό, το θρησκευτικό, το μυθικό και το λυρικό με την κατά βάθος διερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης και του κόσμου που μας περιβάλει.

Βασισμένος στην ίδια την αντίφαση που διαφαίνεται στον όρο Μαγικός Ρεαλισμός, ανάμεσα στο μαγικό και το πραγματικό που μοιάζουν ασυμβίβαστα o Λαδιανός δημιουργεί τη δική του προσωπική μυθολογία. Γεμάτη ανθρώπους και τέρατα. Πλάσματα που μοιάζουν να ανήκουν σε ξεχωριστές φυλές. Πρόσωπα που είναι βγαλμένα από τη σύγχρονη ζωή και ταυτόχρονα μοιάζουν “μη πραγματικά”. Ήρωες, θύματα, μάρτυρες ή μάγοι. Ο “καθρέφτης” αυτών των πλασμάτων είναι το πρόσωπό τους και ο μικρόκοσμος είναι ο ιδιος ο άνθρωπος. Κι ενώ η ιστορία έχει ως υποχρέωση να μεταφέρει την πληροφορία για το κοινωνικό status ή για την θέση ή το ρόλο των προσώπων στην κοινωνία, ο ζωγράφος μας παραδίδει μέσα από τα πορτραίτα μια χαρτογράφιση της ίδιας της ψυχής κι ενός κόσμου υπερβατικού, πέρα από ότι βλέπουμε και πίσω από κάθε φόρμα και εικόνα.
    
Ο Κωνσταντίνος Λαδιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική και το κέντημα ενώ η ανθρώπινη φιγούρα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του μέσα  από την οποία βρίσκει έκφραση η οντολογική ανησυχία του πάνω σε θεωρίες πίστης, πολιτισμού και αισθητικής. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως την “Feed me” στη γκαλερί GazonRouge Loraini Alimantiri, “Lustlands” στο Family Business στη Νέα Υόρκη, “Hell Αs Pavilion” στο Palais de Tokyo στο Παρίσι, “(O)IKEA Hydra School Projects” στην Ύδρα, “Paint-id” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, “Ό,τι Απομένει είναι μέλλον” στην Πάτρα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και άλλες.