Οι ενδιαφερόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους εγκαίρως έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να στείλουν τις προτάσεις και τα έργα τους έως τις 10 Απριλίου!

Η 9η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, Athens Video Art Festival είναι γεγονός λαμβάνοντας χώρα στις 7,8 και 9 Ιουνίου στο Ιστορικό και Εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Αξιοποιώντας την διαφορετικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και την πολυχρωμία της πόλης της Αθήνας το  Athens Video Art Festival  2013 επιχειρεί να ενεργοποιήσει εικαστικά και δημιουργικά μια διαδρομή σε μια από τις πιο αμφισβητούμενες και φορτισμένες περιοχές της πόλης. Από την πλατεία Θεάτρου και το πολυαναμενόμενο κτίριο της οδού Αναξαγόρα 3 – 5 έως την πλατεία Κοτζιά και το νεοκλασικό CAMP, υπαίθριες προβολές, εικαστικές παρεμβάσεις και συνεργασίες θα δώσουν το στίγμα μιας παλλόμενης και διαρκώς εξελισσόμενης κοινότητας δημιουργών.

Στο πλαίσιο ενός δημιουργικού και ευρύ διαλόγου που το Athens Video Art Festival ξεκίνησε πριν από εννέα  χρόνια με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Οργανισμούς, Διεθνή Φεστιβάλ και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας συνάντησης και ανάδειξης των τάσεων της εποχής πάνω στο θέμα της σύγχρονης ψηφιακής δημιουργίας, οι κεντρικές ενότητες θα πλαισιωθούν και φέτος από μια σειρά δράσεων παρουσιάσεων και workshops.

Πιστό στον ετήσιο προγραμματισμό του το Athens Video Art Festival  καλεί όλους τους σύγχρονους δημιουργούς να εμπνευστούν από το αστικό περιβάλλον και από τις ανεξάντλητες δυνατότητες των νέων μέσων και να συμμετάσχουν για ακόμη μια χρονιά με διάθεση για πειραματισμό και απελευθέρωση από κάθε είδους στερεότυπα. Οι ενότητες που μπορούν οι δημιουργοί να αποστέλλουν/ υποβάλουν τα έργα τους είναι :

– Video Art

– Installation / video installation

– Animation

– Applications (Smart TV / Mobile)

– Web Art

– Digital Image

– Performance

– Music

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την 9η διοργάνωση κλείνουν στις 10 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Ο τρόπος συμμετοχής / αποστολής του υπό πρόταση έργου μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω ταχυδρομείου.