Στις 11, 12 και 13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται το τέταρτο επίσημο festival Video Art της Ελλάδας. Ενα διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, που έχει στόχο την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού.

Στις 11, 12 και 13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται το τέταρτο επίσημο festival Video Art της Ελλάδας. Ενα διεθνές festival ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων, που έχει στόχο την προαγωγή του ψηφιακού πολιτισμού. Φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής του έφτασαν τις 1350, που είναι αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Το φεστιβάλ αυτό με το μαζικό του χαρακτήρα επιχειρεί να ανοίξει διόδους στο σύστημα των ολίγων. Επικεντρώνεται στην video art αλλά εντάσσει στο πρόγραμμα του και άλλες μορφές έκφρασης όπως installation art, performance art και μουσική, με τη συνέργια ψηφιακών τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα κάθε μέρας αρχίζει από νωρίς το απόγευμα και διαρκεί έως αργά το βράδυ, προσφέροντας στους λάτρεις των ψηφιακών τεχνών κορυφαία έργα video art, εντυπωσιακές κατασκευές και video installations, web-art και performances.

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο,το φεστιβάλ επιφυλάσσει δυναμικές παρουσιάσεις με κορυφαία την παρουσίαση του έργου του Bill Viola από τον John Handhart (Consulting Senior Curator for Film and Media Arts Smithsonian American Art Museum), ενώ συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με το καταξιωμένο Βερολινέζικο φεστιβάλ Transmediale.

Στο Athens Video Art Festival 08, θα υπάρχουν επίσης συναυλίες από αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα όπως οι Micro, οι Raining Pleasure και οι Ρόδες καθώς και οι Elica, Ινφο, Squirk, Pop Eye και Zebra Tracks.

Στο περσινό φεστιβάλ υπήρχαν 1200 δηλώσεις συμμετοχής ενώ περισσότερα από 11.000 άτομα επισκέφθηκαν αυτή τη μεγάλη αυτή γιορτή. To Athens Video Art Festival τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Info
11, 12, 13 Απριλίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων,
Πειραιώς 100, Γκάζι, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός.