Στον Gabriel Fauré, ο οποίος υπήρξε “ο πλέον έξοχος Μαΐστωρ της Γαλλικής μουσικής, ένας τέλειος καθρέπτης της μουσικής διανόησης”, σύμφωνα με τον μουσικολόγο Leslie Orrey, είναι αφιερωμένη η Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 20:30, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της Οδού Πειραιώς.

Το ιστορικό Χορωδιακό Συγκρότημα «Athens Singers», που συμπληρώνει φέτος αισίως 47 έτη ζωής, επέλεξε να τιμήσει το μεγάλο Συνθέτη ερμηνεύοντας έργα του, που ταιριάζουν στο πνεύμα των ημερών.

Συγκεκριμένα, θα ακουστούν τα έργα Cantique de Jean Racine, Opus 11 το οποίο έγραψε ο Fauré σε ηλικία 19 ετών και για το οποίο μάλιστα απέσπασε πρώτο βραβείο, η Messe Basse, το Dolly Suite για πιάνο à quatres mains, το Μaria Mater Gratiae και το Requiem, ένα από τα διασημότερα έργα του συνθέτη.

  Τη Χορωδία θα συνοδεύσει 15μελής Ορχήστρα, ενώ θα συμπράξουν ως σολίστ οι:

Heather Heliger, υψίφωνος

Σωτήρης Τριάντης, βαρύτονος

Stephen Atherton, εκκλησιαστικό όργανο

Δέσποινα Μπετίνη και Νέλλη Γαλάνη, πιάνο

 Μουσική Διεύθυνση: Roger Tilley

 Το Χορωδιακό Συγκρότημα «Athens Singers» ιδρύθηκε το 1967, αρχικά ως «The Athens Choral Group», από την Miranda Villiers, σύζυγο του τότε Υποδιευθυντή του British Council στην Αθήνα. Το σχήμα ιδρύθηκε αρχικά με σκοπό το τραγούδι για ίδια ευχαρίστηση των μελών του, στη συνέχεια όμως, λόγω της καλής απόδοσης και του ρεπερτορίου της Χορωδίας, που ήταν και παραμένει δημοφιλές, άρχισαν να πραγμαποιούντα Συναυλίες για το κοινό. Τα πρώτα χρόνια ο αριθμός των χορωδών ήταν περίπου 16 ενώ σήμερα αριθμεί περίπου 40 άτομα.

Ο Roger Tilley γεννήθηκε το 1957 στο Birmingham της Αγγλίας. Σπούδασε εκκλησιαστικό όργανο υπό τον Timothy Lees και διορίστηκε οργανίστας της εκκλησίας του St James’ Dudley στην ηλικία των 17 ετών. Από το 1975-79 ήταν οργανίστας του Wills Memorial Chapel στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Παράλληλα, εκτελούσε  χρέη βοηθού οργανίστα του Καθολικού Καθεδρικού Ναού του Bristol.  Από το 1980-83 κατείχε τη θέση του οργανίστα στο Chippefield λίγο έξω από το Λονδίνο, ενώ διήυθυνε επίσης το συγκρότημα Exultate στο Αββαείο του Bath. Ο Roger Tilley ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1983. Η πρώτη του επαφή με τους  «Athens Singers»  ήταν κατά την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία τους το 1984 και παρέμεινε Διευθυντής του Συγκροτήματος μέχρι το 1989. Ήταν επίσης ο οργανίστας της Αμερικανικής Εκκλησίας στην Αθήνα από το 1983. Μετά από  μία διακοπή κάποιων ετών ανέλαβε και πάλι Διευθυντής των «Athens Singers» από τον Σεπτέμβριο του 2007 και παραμένει μέχρι σήμερα.