Το Κεντρικό Πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2013 ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και παράλληλα στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Εκθέσεις – Κεντρικό Πρόγραμμα

Εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά προγράμματα, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής. Ο βασικός κορμός του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος επικεντρώνεται στη φετινή θεματική με τίτλο “Fluid Identities” (Ρευστές Ταυτότητες).

Πρόγραμμα Satellite

Το παράλληλο πρόγραμμα Satellite παρουσιάζει projects καλλιτεχνών από την εγχώρια και τη διεθνή φωτογραφική σκηνή, χωρίς απαραίτητα το έργο τους να εντάσσεται στο θεματικό πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Το παράλληλο πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι

Η ετήσια έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή νέων Ελλήνων δημιουργών ηλικίας 18-35 ετών και να συμβάλλει στην προσπάθειά τους για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 20 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά οι φωτογράφοι, οι εκθέσεις και το παράλληλο πρόγραμμα στο www.photofestival.gr