Το πλέον καθιερωμένο μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», που διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, πλημμυρίζοντας τον κήπο με τη μουσική των πόλεων που θα παρασύρουν σε ζευγαρωτούς χορούς.

Ο Μάριος Στρόφαλης, επικεφαλής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου αναφέρει σχετικά.

Τo Aθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο έκλεισε δύο χρόνια ζωής και ενεργής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Το αναγνωρισμένο πλέον με το βραβείο «Οικόπολις» ‘’Athens gardens festival” έρχεται για 2η χρονιά να επιβραβεύσει ακόμη περισσότερο τους εθελοντές-επενδυτές καλλιτέχνες και διαχειριστές του Athens art network, του φορέα που γέννησε τα φεστιβάλ «Athens gardens festival», «το μικρό Παρίσι των Αθηνών» και «Πατησίων Cinemart».

Η συνεργασία και συνύπαρξη με το κλασσικής αξίας «φεστιβάλ του βιβλίου» φέτος στο Ζάππειο, ανοίγει μια νέα σελίδα στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας γιατί φέρνει πολύ κοντά δύο κόσμους που η συμπόρευσή τους θα γεννήσει κι άλλες σημαντικές θεσμικές δραστηριότητες.

Σας προσκαλούμε σε μια μεγάλη γιορτή του λόγου και της μουσικής, του βιβλίου και της παρτιτούρας, του περιπάτου και του χορού. Σας καλούμε σε μια γιορτή όμορφων συναισθημάτων.

Πρόγραμμα συναυλιών Athens Gardens Festival 2014:

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21:00

Antidotum Tarantulae: Tarantella Free Style

(Tarantella popolare μέσα από μια world music εκδοχή.)

Ο μύθος της ταραντέλας, ζωντανός ακόμα και σήμερα, απελευθερώνει σημάδια του παρελθόντος και ταυτόχρονα τους κραδασμούς ενός παρόντος που αφορά κυρίως τη σύγκριση και την επαφή μεταξύ των λαών και την αλλαγή του τρόπου ζωής. Η μουσική των Antidotum Tarantulae είναι μια fusion απόπειρα επανεξέτασης της musica popolare μεταξύ παράδοσης, σύγχρονων αναγκών έκφρασης και προσωπικών βιωμάτων.

Τέτη Κασιώνη τραγούδι

Σπύρος Σύρμος κιθάρα και τραγούδι

Γιάννης Γιούνης βιολοντσέλο

Ηλέκτρα Καρανικόλα φλάουτο

Βαγγέλης Χαραμής mandola, percussioni

Ζωή Σακκά χορός

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21:00

Marios Strofalis Quintet: Nomad waltz & tango

Συμμετέχει η Καλλιόπη Βέττα

Βαγγέλης Βεργωτής ακορντεόν

Αλφρέντο Στούνι βιολί

Roman Gomez μπαντονεόν, κιθάρα

Αποστόλης Παπαπέτρος κοντραμπάσο

Μάριος Στρόφαλης πιάνο

Χορεύουν οι tangueros Κώστας Νικολαΐδης και Βάσια Θανοπούλου.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21:00

Flowers and tunes from latin America andGreece

(Λουλούδια και νότες από τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα)

Martha Moreleon

Guest: Εύα Λουκάτου

Συμμετέχουν: Roman Gomez, Herman Mayer, Antonio Cortes , Xavier Rico

Η Martha Moreleon & group at the Gardens Festival

Ρυθμοί και μελωδίες από τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, την Κούβα, την Αργεντινή, το Πουέρτο Ρίκο, αλλά και μια ελληνική νότα που μας προσφέρει η παρουσία της τραγουδοποιού Εύας Λουκάτου.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21:00

Yorgos Krommydas Quartet

(Γιώργος Κρομμύδας Quartet)

Special guest: Ντέπη Σακελλαρίου στο τραγούδι

O καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Κρομμύδας παρουσιάζει, με σεβασμό στην παράδοση της jazz, ένα ρεπερτόριο από κλασικά standards μεγάλων συνθετών, όπως Duke Ellington, Miles Davis, Charlie Parker, Dizzy Gillespie κ.ά. Μαζί του κορυφαίοι έλληνες σολίστες της jazz, όπως ο Δημήτρης Θεοχάρης στο πιάνο, ο Νίκος Σκομόπουλος στα τύμπανα και ο νέος ταλαντούχος κοντραμπασίστας Κώστας Πατσιώτης.

 

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21:00

Μουσικά σύνολα Εθνικού Ωδείου

« Hellenic Musica Viva» με τη μαέστρο και βιολινίστρια Loudmila-Limorova.

Dance, dance, dance… Ένα χαρούμενο ταξίδι με ρυθμούς menuetto, βαλς, πόλκες, rag-times, τάνγκο κ.ά. από Ευρώπη έως Αμερική.

Special Guests: Δέσποινα Σκαρλάτου (soprano), Aντώνιος Συριανός (tenor)