Το Athens Fringe Festival μας προσκαλεί στην πρώτη φετινή παρουσίαση του Athens Fringe Fashion και του Athens Fringe Live, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στο Βρυσάκι.

Δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και φίλοι του Fringe σας περιμένουμε να γνωρίσετε την ομάδα της διοργάνωσης και να πληροφορηθείτε για όλες τις δράσεις του Athens Fringe Fashion & του Athens Fringe Live, τις υπηρεσίες του Δικτύου μας καθώς και πώς θα μπορέσετε να συμμετάσχετε σε αυτά.

Επίσης, θα ανακοινωθεί η συνεργασία του Athens Fringe με τον καλλιτεχνικό οργανισμό artFix, στο Λονδίνο και το πρόγραμμα προώθησης του έργου Ελλήνων καλλιτεχνών που εγκαινιάζεται από φέτος.

Το Athens Fringe Fashion θα διεξαχθεί 12 – 20 Ιουνίου 2015 και το Athens Fringe Live 22 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2015.

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση διοργανώνει τo 7ο Athens Fringe Live 2015 και το 2ο Athens Fringe Fashion 2015.

Μια μεγάλη παραγωγή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημιουργών, από κάθε μορφή τέχνης και κάθε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος μας η αναζωπύρωση της αγάπης του κοινού μας για την πόλη μας και η μετάδοση μιας ενέργειας θετικής που θα εμπνεύσει νέες δημιουργίες και κοινωνικές δράσεις. Φέτος εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με τον πολιτιστικό οργανισμό artFix, του Λονδίνου, που θα επιτρέψει σε Έλληνες καλλιτέχνες να εκθέσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους στο εξωτερικό.

Τι είναι το Athens Fringe Fashion;

Πιστεύουμε στην αισθητική και στο ταλέντο των νέων Ελλήνων Designers και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους δημιουργούς, στο κοινό και στη βιομηχανία της μόδας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Athens Fringe Fashion δημιουργεί τις συνθήκες ανάδειξης, προώθησης και ενδυνάμωσης της ελληνικής δημιουργίας στο χώρο της μόδας.

Τι είναι το Athens Fringe Live;

Το Athens Fringe Live είναι η ανοικτή διοργάνωση του Athens Fringe Network, με στόχο την παρουσίαση των δημιουργικών έργων των μελών του δικτύου. Το γνωστό πλέον Athens Live αποτελεί το πρώτο βήμα για του συμμετέχοντες απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της δημιουργίας (χορός, θέατρο, μουσική, performance, εικαστικά, φωτογραφία, γλυπτική, video, Installations, χειροτεχνία, κοινωνικές δράσεις) για να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Βασική αρχή που διαφοροποιεί το Fringe Live από άλλες διοργανώσεις είναι ότι παραμένει μια μη επιμελημένη διοργάνωση, με την έννοια ότι είναι ανοικτή σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς, το καλλιτεχνικό περιεχόμενο του έργου των συμμετεχόντων δεν κρίνεται από τη διοργάνωση, αλλά μονάχα από το κοινό.

Τι είναι το Athens Fringe Network;

Το Athens Fringe Network είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Στόχος του δικτύου είναι να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, δημιουργούς, ακτιβιστικές κοινότητες, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να παρουσιαστούν, να προωθηθούν και να ενδυναμωθούν η δημιουργική δράση και το έργο τους εντός και εκτός της Ελλάδας.

Τι είναι το artFix;

To artFix είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει έδρα στο Λονδίνο. Σκοπός του είναι να κάνει τις τέχνες πιο προσιτές στον καθημερινό άνθρωπο και, παράλληλα, να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να γίνουν καλύτεροι «επιχειρηματίες» ώστε να μπορούν να ζουν ευχερέστερα από την τέχνη τους. Λειτουργεί από τις αρχές του 2015 στο κέντρο του Λονδίνου, στο Σόχο, και έχει φιλοξενήσει ήδη αρκετές δεκάδες εκθέσεις, παραστάσεις κλπ.