Το θέατρο «Ροές» παρουσιάζει το έργο του Keith Huff, «Ατέλειωτη βροχή» (A steady Rain) σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου με τους

Δημήτρη Αλεξανδρή και Γιάννη Στάνκογλου από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη βράδυ.

Που βρίσκεται η αλήθεια όταν δυο άνθρωποι διηγούνται τα ίδια γεγονότα, ο καθένας από τη σκοπιά του;
Τι είναι ηθικό και τι νόμιμο;

Τι είδους αστυνομικοί είναι ο Ντένι και ο Τζόϊ;
 

Τι είδους φίλοι και σύντροφοι;

Το έργο του Κιθ Χαφ μετά από την θυελλώδη επιτυχία του στο Μπροντγουέϊ, με τους Χιου Τζάκμαν και Ντάνιελ Κρεγκ στους δυο ρόλους, ανεβαίνει στο Θέατρο “Ροές”.

Με στοιχεία σκληρού ποιητικού ρεαλισμού, εναλλάσσοντας δύο παράλληλους μονολόγους με σκηνές διανθισμένες με κυνισμό αλλά και οξύ χιούμορ, επιχειρεί να φωτίσει τη σχέση ανάμεσα σε δυο λευκούς, καθολικούς και πιστούς στη φιλία τους μπάτσους, στο σύγχρονο Σικάγο.

Η παραβατικότητα, χέρι-χέρι με την αφοσίωση, θα οδηγήσουν τελικά τους δυο χαρακτήρες σε εκείνο το σημείο όπου πρέπει ο καθένας να πάρει αποφάσεις. Αποφάσεις ζωής και θανάτου,  αγάπης και μίσους, προδοσίας και θυσίας, έρωτα και απελπισίας.

Ένα εξαιρετικά δυνατό, μινιμαλιστικό και βαθύ κείμενο συνδυάζεται με δύο μνημειώδεις χαρακτήρες που παραπέμπουν στο  “Έγκλημα και Τιμωρία”, στην παράδοση του νουάρ, στα έργα του Ντέιβιντ Μάμετ και στις λυτρωτικές “αστυνομικές” κωμωδίες του Ταραντίνο και των αδελφών Κοέν, οι οποίοι ερμηνεύονται από δυο σημαντικούς και εξαίρετους πρωταγωνιστές.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καφετζόπουλος
Σκηνικά/κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μετάφραση: Αθανασία Α. Καραγιαννοπούλου

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιάννης Στάνκογλου