Τρίτο άλμπουμ για τους Next Step, το “At the Zoo” περιλαμβάνει 6 νέες συνθέσεις των μελών του καταξιωμένου jazz σχήματος το οποίο αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής jazz (και όχι μόνο) σκηνής: Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Ντίνος Μάνος (μπάσο) Βασίλης Ποδαράς – αλλιώς γνωστός και ως Billy Pod – (τύμπανα).

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων των Next Step – προγραμματισμένες ειδικά για την περίσταση αυτής της ηχογράφησης – στο The Zoo Jazz Club στο Χαλάνδρι. Ακολούθησε η διαδικασία της μίξης από τον Γιώργο Καριώτη στα Sierra studios.

Στο At the Zoo οι Next Step εξελίσσονται παρουσιάζοντας ένα δημιουργικά ανανεωμένο ήχο, ο οποίος προσθέτει καινούργια στοιχεία πάνω στην ήδη υπάρχουσα – γνωστή και αγαπημένη από κοινό και κριτική – ηχητική παλέτα του σχήματος.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την  την Παρασκευή 5 Ιουνίου σε βινύλιο, CD &streaming/download.

Στο Bandcamp των Next Step λειτουργεί pre-order για όλα τα formats στα οποία θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ: thenextstepquintet.bandcamp.com

Το φθινόπωρο που μας πέρασε το “Two Steps” (το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ) είχε κυκλοφορήσει σε μορφή digital single.

Πριν την κυκλοφορία του “At the Zoo” δίνεται στη δημοσιότητα το “Slowness” ακόμη ένα κομμάτι από το άλμπουμ.
soundcloud.com/puzzlemusik/the-next-step-quartet-slowness