Υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard, τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων. Με επίκεντρο τη συν-γραφή και τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», δημιουργεί το 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο, Μάρτιο και Απρίλιο (2016) που είναι αφιερωμένο στους συγγραφείς που έχουν γεννηθεί στην Αργολίδα ή μένουν σε αυτήν. Κατά το Συμπόσιο αυτό θα παρουσιαστούν οι συγγραφείς και θα πάρουν μέρος σε στρογγυλά τραπέζια οι ποιητές της Αργολίδας. Παράλληλα στόχος ζωτικής σημασίας, είναι η αφύπνιση της εν δυνάμει συγγραφικής δεξιότητας που ενυπάρχει στον καθένα μας και που αδημονεί να εκφραστεί στο περιβάλλον. 

Μικροί και μεγάλοι σε όλο το νομό, γράφουν όλο το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό γίνεται σε σχολεία, σε χώρους συνάθροισης, στους δρόμους, στα παζάρια με εργαστήρια, ομιλίες, συζητήσεις, γιορτές, μελοποιήσεις, αναγνώσεις,  συν-γραφή ποιημάτων και κειμένων ώστε η συν-γραφή να προχωρήσει σε νέες προσεγγίσεις ομαδικής αλληλεπιδραστικής δημιουργικής έκφρασης. Θα μπορέσετε να δείτε στην ιστοσελίδα μας http://ts.uop.gr/syngrafeisargolidas-symposio/ όλες τις εκδηλώσεις που έχουμε αναρτήσει (πρόγραμμα εν εξελίξει).

Εκδήλωση στο πλαίσιο του  1ο Πανελλήνιου Συμποσίου : «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής»

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου  Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  Δημήτρης Σφυρής και ο Δήμαρχος Επιδαύρου  Κώστας Γκάτζιος  διαβάζουν Αργολική ποίηση. Παρουσιάζει ο σκηνοθέτης – χορογράφος Πέτρος Γάλλιας.

Στις 19 Μαρτίου 2016 το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση και σας υποδέχονται στη γκαλερί του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέρμη, το βράδυ στις 20.00΄ με το φως των κεριών. Σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, που δεν είναι τραπέζι συνελεύσεων, αλλά πνευματικής συνεύρεσης και επικοινωνίας, κάθονται για πρώτη φορά μαζί έχοντας το ρόλο του αναγνώστη οι «άρχοντες» των τόπων της Αργολίδας. «Παγώνουν» για δύο ώρες τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις για τη λειτουργία του Δήμου τους και από επιλυτές δημοτικών προβλημάτων γίνονται αναγνώστες – αναμεταδότες ποίησης. Με τον τρόπον αυτό διακινούν μέσα τους τις πνευματικές τους δυνάμεις και αφυπνίζουν στους ακροατές τα ενδιαφέροντά τους για το ποιητικό γίγνεσθαι των συμπολιτών τους Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Αργολίδας διαβάζουν και  τιμούν τους «ημέτερους» ποιητές. Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, διαβάζει ποιήματα ποιητών από όλη την Αργολίδα, ενώ ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου, ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο Δημήτρης Σφυρής, Δήμαρχος Ερμιονίδας και ο Κώστας Γκάτζιος, Δήμαρχος Επιδαύρου διαβάζουν ποιητές του τόπου τους.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Πέτρος Γάλλιας, σκηνοθέτης- χορογράφος και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.