Η Odeon φέρνει στη χώρα μας το έργο «Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» και μάλιστα σε 3D,  σε σκηνοθεσία Λοράν Τιράρ, με το Ζεράρ Ντεπαρντιέ

… και την πρεμιέρα να  έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.

Για τέταρτη φορά οι αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη, με τον απολαυστικό Ζεράρ Ντεπαρντιέ και πάλι στο ρόλο του Οβελίξ, ενώ τον Αστερίξ υποδύεται ο Εντουάρ Μπαέρ. Μαζί τους τα πιο γνωστά ονόματα του γαλλικού κινηματογράφου με πρώτη και καλύτερη την απόλυτη ντίβα, Κατρίν Ντενέβ, στο ρόλο της Αυτού Μεγαλειότητος.

Oι θρυλικοί Αστερίξ κι Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς, αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ’ ένα τρελό κυνηγητό για ν’ αποκτήσουν το φίλτρο που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Σύνοψη
Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. και ο Καίσαρας διψάει για καινούργιες κατακτήσεις. Ως επικεφαλής των δοξασμένων λεγεώνων του, αποφασίζει να εισβάλλει στο νησί που βρίσκεται στην άκρη του γνωστού μέχρι τότε κόσμου – εκείνη τη μυστηριώδη γη, γνωστή και ως Βρετανία.

Η νίκη είναι γοργή και απόλυτη. Ή μάλλον… σχεδόν απόλυτη. Μόνο ένα μικρό χωριουδάκι κατορθώνει να αντισταθεί, αλλά οι δυνάμεις τους συνεχώς εξασθενούν. Η Κορντέλια, η Βασίλισσα των Βρετανών, αποφασίζει να στείλει τον πιο έμπιστο αξιωματικό της, το Αντικλίμαξ, να ζητήσει βοήθεια από τη Γαλατία – όπου βρίσκεται ένα άλλο χωριουδάκι, διάσημο για την πεισματική αντίστασή του απέναντι στους Ρωμαίους.

Στο χωριουδάκι περί ου ο λόγος, ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ είναι ήδη πολύ απασχολημένοι. Ο Αρχηγός τούς έχει αναθέσει να πάρουν τον Χαβαλεδίξ, τον μπελαλή πρωτευουσιάνο ανιψιό του που μόλις έφτασε από την Λουτετία, και να τον κάνουν άντρα. Δυστυχώς η αποστολή τους πόρρω απέχει από την πραγματοποίησή της.

Όταν ο Αντικλίμαξ φτάνει στο χωριό για να ζητήσει βοήθεια, οι Γαλάτες αποφασίζουν να του δώσουν ένα βαρέλι με το φημισμένο μαγικό φίλτρο τους. Ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ θα τον συνοδεύσουν στη Βρετανία, μαζί με τον Χαβαλεδίξ: αυτό το ταξίδι άλλωστε είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση του νεαρού. Δυστυχώς, όμως, τίποτα δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδια…

Οι  Χαρακτήρες


ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ

Αστερίξ, Οβελίξ & Ιντεφίξ
Ο Αστερίξ, ένας έξυπνος και πανούργος πολεμιστής, αναλαμβάνει πάντα τις πιο ριψοκίνδυνες αποστολές. Ο Οβελίξ είναι ο αχώριστος φίλος του. Δουλειά του είναι να παραδίδει μενίρ, λατρεύει τα αγριογούρουνα και τις μπουνιές, και είναι πάντα έτοιμος να τα παρατήσει όλα για να ακολουθήσει τον Αστερίξ σε καινούργιες περιπέτειες. Τους συνοδεύει πάντα ο Ιντεφίξ, ο μόνος οικολογό-σκυλος του κόσμου, που ξεσπάει σε απελπισμένα ουρλιαχτά κάθε φορά που ακούει να κόβουν ένα δέντρο.

Χαβαλεδίξ
Ο Χαβαλεδίξ, ένας τρέντι νεαρός Λουτετιανός που γράφει ποίηση και τραγούδια όποτε του κατέβει, δε θα ξεχάσει ποτέ το ταξίδι του στη Βρετανία που θα τον κάνει άντρα!

ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ

Ιούλιος Καίσαρας
Ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Στρατηγός όλων των Ρωμαίων, ο συγγραφέας του Απομνημονεύματα περί του Γαλατικού Πολέμου. Τα απομνημονεύματά του περί του Αστερίκιου πάντως, αν και λιγότερο γνωστά, έχουν ένα λιγουλάκι πιο έντονο ύφος.

Ακάδημους
Ένας νεαρός βοηθός που μπήκε πρόσφατα στο προσωπικό του Καίσαρα, εξαιρετικά φιλόδοξος, με όνειρα για δόξες και πλούτη. Είναι δική του μάλιστα η ιδέα να επιστρατεύσουν τους τρομακτικούς Νορμανδούς πολεμιστές για να λυγίσουν τη βρετανική αντίσταση. Για τον Ακάδημους, σύντομα όλα θ’ αρχίσουν να πηγαίνουν πολύ-πολύ στραβά…

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Βασίλισσα Κορντέλια
Κάθε απόγευμα στις 5, η Κορντέλια, η Βασίλισσα των Βρετανών, σταματάει οτιδήποτε κάνει εκείνη τη στιγμή για να πιει ζεστό νερό. Τίποτε δε θα σταματήσει αυτή την παράδοση, ούτε καν τα ρωμαϊκά στρατεύματα που πολιορκούν το χωριό της και τους κατοίκους του, τους ανίκητους Βρετανούς.

Αντικλίμαξ, Οφηλία και Δεσποινίς Μάκιντος
Ο Αντικλίμαξ, ένας πέρα για πέρα Βρετανός τζέντλεμαν, προσπαθεί να διασώσει την Αυτού Μεγαλειότητα. Προκειμένου να απωθήσει τις λεγεώνες του Καίσαρα αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να πάει ως τη Γαλατία, για να ζητήσει από τον Αστερίξ και τους φίλους του το μαγικό φίλτρο. Η Οφηλία, μια πανέμορφη νεαρή που ζει στο Λονδίνιουμ, την πρωτεύουσα της Βρετανίας, είναι αρραβωνιασμένη με τον Αντικλίμαξ – δεν είναι εύκολο να το καταλάβει όμως κανείς, καθώς ένας τζέντλεμαν είναι πάντα συγκρατημένος και επιδίδεται μόνο σε ευγενικές συζητήσεις με μια όμορφη νεαρή, ενώ  η Οφηλία ονειρεύεται μια παθιασμένη ερωτική εξομολόγηση… Η Δεσποινίς Μάκιντος, η αυστηρή και μετρημένη γκουβερνάντα της Οφηλίας, φροντίζει ώστε η βρετανική ευπρέπεια να τηρείται με κάθε κόστος: τόσο πολύ που αποπειράται να μεταμορφώσει τον Οβελίξ σε έναν τέλειο κύριο.

ΟΙ ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ

Χοντρομπάφ
Ο Χοντρομπάφ είναι ο τρομερός αρχηγός των Νορμανδών,  που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του και δε νιώθει κανένα φόβο. Όπως όμως όλοι ξέρουμε, ο φόβος δίνει φτερά και το μεγάλο όνειρο του Χοντρομπάφ είναι μια μέρα να πετάξει. Μόνο ένας δειλός φυσικά θα μπορούσε να του διδάξει το φόβο, και επειδή αυτά είναι τα τυχερά, ο Χαβαλεδίξ φοβάται τους Νορμανδούς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο… 

Μικροκεφαλιάφ
Τι κάνει ένας Νορμανδός πολεμιστής όταν επισκέπτεται μια ξένη χώρα; Βρίσκει το κοντινότερο χωριό και σφάζει όσους βλέπει μπροστά του! Ο Μικροκεφαλιάφ είναι ένας από αυτούς, μέχρι που γνωρίζει τη Δεσποινίδα Μάκιντος, η οποία το βάζει σκοπό να τον εκπαιδεύσει. Θα καταφέρει η αυστηρή παιδαγωγός να ανακαλύψει μέσα στον βάρβαρο την καρδιά ενός τζέντλεμαν;

Ο Σκηνοθέτης
Ο Λοράν Τιράρ γεννήθηκε στη Γαλλία το 1967. Μεγάλωσε θαυμάζοντας το αμερικανικό σινεμά και σπούδασε στο New York University. Εργάστηκε ως αναγνώστης σεναρίων στα στούντιο της Warner και στη συνέχεια δούλεψε ως δημοσιογράφος με το γαλλικό περιοδικό Studio, για το οποίο πήρε συνεντεύξεις από 16 σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλεν, ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, οι αδελφοί Κοέν και ο Λαρς Φον Τρίερ, που στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Moviemakers’ Master Class: Private Lessons from the World’s Foremost Directors. To 1997 άρχισε να γράφει σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, και αφού ολοκλήρωσε δύο ταινίες μικρού μήκους, έγραψε και σκηνοθέτησε τις μεγάλου μήκους “Mensonges et trahisons et plus si affinites” με τον Εντουάρ Μπαέρ, “Molière” με τους Ρομέν Ντιρίς και Λάουρα Μοράντε, και “Le Petit Nicolas” βασισμένη στην ομώνυμη σειρά παιδικών βιβλίων που δημιούργησε ο Ρενέ Γκοσινί, ο συγγραφέας του Asterix.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Σενάριο: Ρενέ Γκοσινί, Αλμπέρ Ουντερζό, Λοράν Τιράρ, Γκρεγκουάρ Βινιερόν
Παραγωγή: Ολιβιέ Ντελμπόσκ, Μαρκ Μισονιέ
Ηθοποιοί: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Κατρίν Ντενέβ, Βενσάν Λακόστ
Μοντάζ: Βαλερί Ντεσεΐν
Φωτογραφία: Κατρίν Πουγιόλ, Ντενί Ρουντάν
Σκηνικά: Φρανσουά Ντιπερτουΐ
Μουσική: Κλάους Μπαντέλτ
Διάρκεια: 109’
Διανομή: Μια ταινία της Rosebud σε διανομή Odeon