Η Asifa Hellas Day 2023 είναι μια ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινότητα, δημιουργούς, επαγγελματίες, σπουδαστές αλλά και φίλους των ελληνικών κινουμένων σχεδίων και περιλαμβάνει προβολές για όλη την οικογένεια, παρουσιάσεις από σημαντικούς διεθνείς προσκεκλημένους, συζητήσεις και την απονομή των Ετήσιων Βραβείων «Στράτος Στασινός».

Η ASIFA HELLAS DAY θα ξεκινήσει με την προβολή ταινιών κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας την περίοδο του covid-19.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της μέρας δεν είναι άλλοι από τον Mickaël Marin, CEO του Annecy International Animation Film Festival, του σημαντικότερου φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, και την Véronique Encrenaz, διευθύντρια της MIFA – International Animation Film Market. Σε συνέχεια της σταθερής και ολοένα εξελισσόμενης παρουσίας της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ στο φεστιβάλ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας από το 2017, οι Marin και Encrenaz έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα να μας μιλήσουν για το γεγονός που, κάθε καλοκαίρι, έχει καταφέρει να συγκεντρώνει στις Γαλλικές Άλπεις τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, δεκάδες χιλιάδες δημιουργικούς επαγγελματίες και εταιρίες. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με την κοινότητα του ελληνικού ανιμέισον, με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών και την περαιτέρω προβολή του ελληνικού ταλέντου σε διεθνές επίπεδο.

Η μέρα θα ολοκληρωθεί με την απονομή των ετήσιων βραβείων «Στράτος Στασινός» 2022 στις καλύτερες ελληνικές ταινίες ανιμέισον της χρονιάς (επαγγελματική και σπουδαστική), με χρηματικό έπαθλο που προσφέρει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προβολή των βραβευμένων ταινιών και την καθιερωμένη πλέον κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Ρομάντσο σε μία ημέρα γιορτής γεμάτη κινούμενα σχέδια!

Αναλυτικό πρόγραμμα

12.00 | Καλωσόρισμα
12.30 | Προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια
15.00 | Ελαφρύ γεύμα
16.00 | Παρουσίαση & ανοικτή συζήτηση με τους Mickaël Marin & Véronique Encrenaz, επικεφαλής του Annecy International Animation Film Festival & Market
18.00 | Απονομή Ετήσιων Βραβείων “Στράτος Στασινός” 2022 με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
18.30 | Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ
19.30 | Προβολή βραβευμένων ταινιών

Πρόγραμμα προβολών

192 Ναυσικά του Άγγελου Σπάρταλη , 14’
Cat Postale του Ζαχαρία Μαυροειδή, 9′
Χρόνος του Σπύρου Σιάκα, 7′
Christmas Together του Κώστα Κατράκη, 5′
Echo του Σέργιου Κοτσόβουλου, 11′
Ideal Other του Δημήτρη Πατρίκιου, 8′
I lost the way του Παναγιώτη Ράππα, 8′
In between της Έφης Παππά, 6′
Ο τριγωνοψαρούλης εναντίον μεγάλου καρχαρία των Χρήστου Λειβαδίτη & Αικατερίνης Παπαγεωργίου, 9′
Μine της Δάφνης Ξουράφη, 8′
Travel Bugs του Φωκίωνα Ξένου, 8’
My superhero husband της Αλεξάνδρας Ταγκάλη, 6′
Το ροζ βουνό του Thomas Kunstler, 8′
Καναρίνι των Χρυσούλας Κοροβέση & Μάριου Γαμπιεράκη, 5’
Η αξιότιμη κυρία Λιέν Μουρλέν της Ελένη Ξουπά, 6′
The knight’s hart της Παρασκευής Μαρκάτου, 32′