Οι Asian Dub Foundation έρχονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Gagarin 205, μία μέρα αργότερα στη Θεσσαλονίκη στο Block 33 αλλά και

στη Λάρισα αμέσως μετά, για να μας φέρουν τον μουσικό τους πολιτισμό και να μας καλέσουν όλους σε ένα δυναμικό “παρών” …  Rise Up!!!

13 Μαΐου στο GAGARIN 205, 14 Μαΐου στο Block 33 και 15 Μαΐου στο Music Base Club, (Superbowl)

Tότε

Οι Asian Dub Foundation, δημιουργήθηκαν το 1993 στο London\’s Farringdon Community Music House, μια σειρά καλοκαιρινών εργαστηρίων σχεδιασμένα να διδάξουν στα παιδιά των Ασιατών μεταναστών, τους βασικούς άξονες της μουσικής τεχνολογίας. Καθηγητές των εργαστηρίων ήταν ο εργάτης Aniruddha Das και ο dj John Pandit.

Με έναν από τους μαθητές τους, τον 15χρονο ράππερ Deedar Zaman, μετανάστη από τη Βεγγάλη της Ινδίας, σχημάτισαν σύντομα το γκρουπ (soundsystem) που ονομάστηκε Asian Dub Foundation. Ο Das έγινε Dr Das (μπάσο), ο Pandit έγινε Pandit G, ο Zaman έγινε Master D και το 1994 μπήκε στη μπάντα ο κιθαρίστας Steve Chandra Savale…

Σήμερα

Η παρέα του ιδρυτή Pandit G., του εμπνευσμένου κιθαρίστα Chandrasonic, του Babu Stormz στο μπάσο, του εκρηκτικού percussionist (dhol/tabla) Cyber Rajput, του μοναδικού DJ Gullabbhai Sun-J, συμπληρώνονται στη σκηνή με τη δυναμική και τα φωνητικά του Aktarv8r και του Al Rumjen. Ένα εκρηκτικό γκρουπ, σε μία εκρηκτική εποχή, και ένας νέος δίσκος – “A history of now” – στην Ελλάδα του σήμερα.

Time is ticking – so you’d better start linking..Rise to the challenge of Asian Dub Foundation

Από το 1993 μέχρι σήμερα, οι Asian Dub Foundation έχουν χαράξει ένα μακρύ δρόμο στη μουσική πραγματικότητα και στο χαρτί, με στίχους δυνατούς που προειδοποιούν για τα σημαντικά ποσοστά της ρατσιστικής βίας και εμφανίσεις που ξεχειλίζουν ενέργεια.

Είτε μιλάμε για το πιο «ενεργό πολιτικό group», είτε διαβάζουμε για «ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα των τελευταίων 30 χρόνων» οι Asian Dub Foundation, παραμένουν στον δρόμο και στη σκηνή κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της “τελευταίας οργισμένης μπάντας της Βρετανίας”.