Από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφορεί το βιβλίο του David Sedaris, με τίτλο «Ας συζητήσουμε για τον διαβήτη με κουκουβάγιες» σε μετάφραση της Μυρσίνης Γκανά.

Ένας άντρας μπαίνει στο μπαρ ενός τρένου…

Από εδώ και κάτω η ιστορία μπορεί να εξελιχθεί με  πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένας άντρας μπαίνει στο  μπαρ ενός τρένου και συναντά τον έρωτα της ζωής του.

Ένας άντρας μπαίνει στο μπαρ ενός τρένου και διαπιστώνει  πως δεν υπάρχει κανένας άλλος εκεί. Όταν αυτός ο άντρας  είναι ο Ντέιβιντ Σεντάρις, οι πιθανότητες είναι ανεξάντλητες, αλλά το αποτέλεσμα πάντοτε το ίδιο: θα σας διασκεδάσει με το χιούμορ και την εξυπνάδα του, αλλά και θα σας  συγκινήσει βαθύτατα.

Στη συλλογή διηγημάτων, Ας συζητήσουμε για το διαβήτη με κουκουβάγιες, ο Σεντάρις θυμάται την αμφίεση του  πατέρα του την ώρα του δείπνου (πουκάμισο και σώβρακο), την πρώτη του κολονοσκόπηση (αξιοσημείωτα ευχάριστη), και εκείνη τη φορά που σκεφτόταν να αγοράσει τον  σκελετό ενός δολοφονημένου Πυγμαίου.

Ο κοινός παρονομαστής; Ο Σεντάρις μετατρέπει επιδέξια την κάθε ιστορία σε ιστορία αγάπης: πώς είναι να βρίσκεσαι σε μια σχέση όπου αγαπάς και αγαπιέσαι για πολλά  χρόνια, τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας οικογένειας, και πώς  είναι δυνατό, μέσα από όλο τον παραλογισμό της ζωής, να  καταφέρει κανείς να αγαπήσει τον εαυτό του. Με αυτό το  βιβλίο ο Ντέιβιντ Σεντάρις μας αποδεικνύει και πάλι για  ποιο λόγο το έργο του έχει χαρακτηριστεί «ξεκαρδιστικό, κομψό και αναπάντεχα συγκινητικό» (Washington Post).

«Δεν είναι τυχαίο που ο Σεντάρις είναι  ο επιφανέστερος κωμικός συγγραφέας  της γενιάς του. Η διστακτική γοητεία του και το ταλέντο του να παρατηρεί κάθε χιλιοστό της ανθρώπινης φύσης παραμένουν άθικτα».

Whitney Pastorek, Entertainment Weekly

«Τα κείμενα του Σεντάρις αποτελούν  προσεκτικές επισωρεύσεις λεπτομερειών και συμβάντων που καταλήγουν  σε κάποια επιβράβευση για τον αναγνώστη, ίσως ένα γέλιο, ίσως το σοκ  της ταύτισης… Μπορεί να αφηγείται κάποια παράξενη ιστορία, και ξαφνικά, στο  τέλος ακριβώς, αποδεικνύεται πως δεν  αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά εξίσου και  τον αναγνώστη».

Nancy Dalva, New York Observer

Ο Ντέιβιντ Σεντάρις γεννήθηκε το  1957 από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Είναι συγγραφέας των  βιβλίων: Σκίουρος ζητεί βερβερίτσα,  Όταν σας έχουν τυλίξει οι φλόγες,  Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια,  Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα, Γυμνός και Ντελίριουμ, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μελάνι. Έχει μεταφραστεί σε 25  γλώσσες. Είναι τακτικός συνεργάτης  του περιοδικού The New Yorker και  του BBCRadio. Ζει στην Αγγλία