Οι «Πρωταγωνιστές» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προσκαλούν στην παρουσίαση φωτογραφιών του

 Σταύρου Θεοδωράκη και της Μαρίας Μαράκη από τις φυλακές ανηλίκων. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν παράλληλα με τις μαρτυρίες των φυλακισμένων για τις συνθήκες κράτησης, το δικαστικό σύστημα, τη ζωή τους πριν τη φυλακή και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και Χρήστος Σπανάκος, οι δημοσιογράφοι Λίνα Παπαδάκη, Στέφανος Γώγος και Βαγγέλης Γεωργίου, πέρασαν δυο μέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, για τις ανάγκες της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Mega. 

Η παρουσίαση των φωτογραφιών παράλληλα με την προβολή των απόψεων των ανήλικων φυλακισμένων είναι μια προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος για τις αλήθειες της φυλακής και να μειωθεί το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνίας των φυλακών.

 
H ομάδα των Πρωταγωνιστών (και οι συμπαραστάτες τους στην εταιρεία παραγωγής LYNX SA) Βίκυ Αποστολάκη, Βαγγέλης Γεωργίου, Πέτρος Γκέλας, Μιχάλης Γραμματόπουλος, Στέφανος Γώγος, Ασπασία Δασκαλοπούλου, Λίτσα Δελή, Σταύρος Θεοδωράκης, Αναστασία Κακοταρίτη, Βίκυ Καραβάλτσιου, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Βαγγέλης Κατσίνας, Άντρη Κωνσταντίνου, Παντελής Λιακόπουλος, Μαρία Μαράκη, Χρήστος Μαρκάκης, Λίνα Παπαδάκη, Άννα Παπανικόλα, Χρήστος Σπανάκος.    

Στην εκδήλωση θα προσφερθεί μόνο νερό. Τα χρήματα που θα στοίχιζε ένα Catering θα προσφερθούν, μαζί με άλλες εθελοντικές προσφορές, από το Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης για τις ανάγκες των ανήλικων φυλακισμένων. 

Αντιστοίχως τα έξοδα για την εκτύπωση των φωτογραφιών έχουν επιβαρύνει προσωπικά τα μέλη της ομάδας των Πρωταγωνιστών.