Στο πλαίσιο του ΟΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΙΘΡΙΟΥ,  ενός Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το 2011 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους και υποστηρίζει την νεανική δημιουργία και τον διάλογο της τέχνης και της επιστήμης, φιλοξενούνται το μήνα Ιούλιο και στο διάστημα 6 – 12.7,  ομάδες δύο Πανεπιστημίων της Βραζιλίας. 

Τις ομάδες συνοδεύουν Πανεπιστημιακοί καθηγητές από δύο Πανεπιστήμια, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το αρχαίο δράμα σε πολιτιστική μετάφραση από την Ελλάδα στη Βραζιλία», που θα πραγματοποιηθεί στις 8.7 και ώρα 12 – 2μμ, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 – Πλάκα, καθώς και στο επιτυχημένο θεατρικό τους δρώμενο «Η Μήδεια σε βραζιλιάνικους ρυθμούς», στις 11. 7 και πάλι στο Μουσείο του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια όρχησης και προσωδίας που θα πραγματοποιηθούν στη Φιλοσοφική Σχολή, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, με επιμέλεια της Άννας Λάζου. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από Θέατρο Δρόμου, την παρουσίαση των Ευμενίδων του Αισχύλου, στα Νέα και Αρχαία Ελληνικά από ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής και μουσική συναυλία με νοτιοαμερικάνικα τραγούδια. Όλα τα δρώμενα θα μοιραστούν στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και στο Μουσείο του Πανεπιστημίου.

Ακολουθούν τα ονόματα των Βραζιλιάνων καλλιτεχνών – καθηγητών, οι χορηγικοί οργανισμοί και οι συνοδοί καθηγητές.

Επικεφαλής του θιάσου η καθηγήτρια στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Μίνας Ζεράις, Tereza Virgína Ribeiro Barbosa (translation και direction) και αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρόεδρος της Βραζιλιάνικης Επιτροπής για την Επανένωση των Αγαλμάτων του Παρθενώνα  ( http://www.esculturasdopartenonbr.gr.eu.org/).

Συνοδοί καθηγητές ακόμη οι Andréia Garavello Martins (translation and direction), Marco Flávio Alvarenga διδάσκει στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ouro Preto και Joseane Félix dos Santos (chorus)

Στην σκηνή θα είναι και οι

Alessandra Almeida

Geison Almeida Bezerra da Silva

Jéssica Tamietti de Almeida

Maria das Graças Bouchardet

Yura de Oliveira Lopes Cançado

Την επιμέλεια της παράστασης έχουν η Δρ Celina Figueiredo Lage  (αντιπρόεδρος της Βραζιλιάνικης Επιτροπής για την Επανένωση των Αγαλμάτων του Παρθενώνα) και δύο ακόμη φοιτητές του Τμήματος Ισπανικού Πολιτισμού – υπεύθυνοι για την μετάφραση στα Πορτογαλικά.

Οι χορηγοί τους είναι:  Companhia Brasileira de Metalurgia e Mineração (CBMM), Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de Minas Gerais (FAPEMIG), Programa de Pós-Graduação em Estudos Literários (Pós-Lit) of Federal University of Minas Gerais (UFMG) και κάλυψαν τα κόστη μετακίνησης και διαμονής τους.

Την Βραζιλιάνικη ομάδα υποδέχεται η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής δρΥός ΤόΠοι που δημιουργήθηκε από την Άννα Λάζου το 2004, με σκοπό την έρευνα στη θεωρία και στην πράξη της Φιλοσοφίας και του Θεάτρου, και από κοινού με την ομάδα μελέτης της αρχαίας όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου», επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στην ανασύσταση της αρχαίας ελληνικής όρχησης.