Η φετινή εκκίνηση του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6, δεν θα μπορούσε παρά να εμπνευστεί από την επέτειο του 1821 και τη σύσταση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Το πρώτο λοιπόν έργο της φετινής διοργάνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Mural 21», που πραγματοποιείται σε συνεργασία/συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200ων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η τοιχογραφία θα ξεκινήσει να αποκαλύπτεται από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Κιλκίς και θα πραγματοποιηθεί από τον σύγχρονο Έλληνα εικαστικό καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο.

Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ανήκει στη γενιά των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, με ακαδημαϊκή εκπαίδευση από την Α.Σ.Κ.Τ. στη ζωγραφική, τη χαρακτική και τις ψηφιακές μορφές τέχνης. Έργα του υπάρχουν σε πολλές σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας, έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται με πρωτοπόρα περιοδικά και εκδόσεις ως καλλιτέχνης κόμικς και εικονογράφος, όπως η «Athens Review of Books» και η Ολλανδική «De Groene Amsterdammer», ενώ έχει εκδώσει κόμικς-άλμπουμ και βιβλία ζωγραφικής.

Η εικαστική αυτή παρέμβαση θα γίνει η «σκυτάλη» για τις νέες 10 τοιχογραφίες των διεθνών προσκεκλημένων του Φεστιβάλ. Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε την ομάδα μας.