Το φετινό ArtWalk, το έκτο κατά σειρά, φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε απήχηση και δημιουργίες όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις. Το 6ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6 έρχεται ακόμη πιο δυναμικό, πιο ανατρεπτικό, πιο δημιουργικό από ποτέ.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021, θα μας μεταφέρει και θα μας εξοικειώσει με τον καλλιτεχνικό κόσμο της τέχνης του δρόμου και τωντοιχογραφιών (murals).

Η Art in Progress, που τα τελευταία χρόνια στηρίζει το πολύπλευρο έργο της στην κοινωνία των πολιτών και σε ευαισθητοποιημένους φιλότεχνους πολίτες, χρειάζεται την βοήθειά σου!

Κατά τη διάρκεια του ArtWalk η ομάδα της διοργάνωσης ψάχνει για δυναμικά άτομα, γεμάτα δημιουργικότητα, φαντασία, νέες ιδέες και πίστη στο όραμά μας. Όσοι επιθυμούν να ανατρέψουν, έστω και λίγο, την καθημερινότητα της πόλης, σε εθελοντική βάση, δεν έχουν παρά να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ από την Τρίτη, 9 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Το ArtWalk, με πρωτοφανή τρόπο για τα δεδομένα της Ελλάδας, κινητοποίησε και κινητοποιεί ενεργά τους πολίτες δημιουργώντας ένα αίσθημα αισιοδοξίας και ευφορίας για την μελλοντική εικόνα της πόλης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απασχόλησε τον τοπικό, τον εθνικό και τον διεθνή τύπο με περισσότερα από 400 άρθρα, ενώ η ανταπόκριση στα social media της Art in Progress και του ArtWalk, ξεπέρασε τις 3.000.000 επισκέψεις, καθώς και βίντεο της διοργάνωσης έχουν ξεπεράσει τις 40.000.000 προβολές παγκοσμίως.

Έτσι, η Art in Progress απέδειξε ουσιαστικά ότι οι σύγχρονες εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο αστικό ιστό της πόλης, ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες, μπορούν να καθιερώσουν διεθνώς την Πάτρα ως πόλο έλξης πολιτισμικού τουρισμού μέσω της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του ArtWalk 6, η Art in Progress, προσκαλεί διάσημους street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να δημιουργήσουν τοιχογραφίες(murals) σε στοχευμένα σημεία της πόλης!