Αυτό το δυναμικό νεανικό τρίο από τη Βιέννη της Αυστρίας σχηματίστηκε το φθινόπωρο του 2017, όταν η πιανίστρια Sophie Druml, ο βιολιστής Andreas Siles Mellinger (που συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη με το συγκρότημα Young Masters Ensemble το περασμένο καλοκαίρι) και ο τσελίστας Lukas Rothenfußer, έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και ανακάλυψαν την κοινή τους αγάπη για τη μουσική δωματίου.

Και οι τρεις σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Καλών Τεχνών της Βιέννης και το συγκρότημά τους καθοδηγείται από τον πιανίστα καθηγητή Stefan Mendl από το συγκρότημα Vienna Piano Trio.

Το όνομα Arton δεν είναι μόνο ένας συνδυασμός της αγγλικής λέξης «art» και της γερμανικής λέξης «Ton» (τόνος), είναι επίσης στα Σουηδικά ο αριθμός 18, που εμφανίζεται με κάποια μορφή σε όλα τα γενέθλια τους και στην ημερομηνία της πρώτης πρόβας τους. Το πάθος τους είναι η ανακάλυψη, οι πρόβες και η εκτέλεση ενός πλούσιου ρεπερτορίου για πιάνο για τρίο, που θα παρουσιάσουν σε ένα ποικίλο πρόγραμμα από Schubert, Piazzolla και άλλους στο Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη.

Arton Trio:

Andreas Siles Mellinger (βιολί)
Lukas Rothenfußer (βιολοντσέλο)
Sophie Druml (πιάνο)


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2018 στη Σαντορίνη