Με αφορμή το μηνιαίο αφιέρωμα μας σε έναν καλλιτέχνη από τη Συλλογή, απευθυνθήκαμε στον Αλέξη Κυριτσόπουλο για να μοιραστεί μαζί μας τα ερεθίσματα της δημιουργίας του τον τελευταίο καιρό.

ARTIST SPOTLIGHT: ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Watch.

Για την τέχνη και την τέχνη του: Αλέξης Κυριτσόπουλος

Δείτε τη συνέντευξη του Αλέξη Κυριτσόπουλου, ο οποίος μιλά για τη σχέση πραγματικότητας και τέχνης και τον ρόλο της τέχνης να μεταμορφώνει το καθημερινό σε μυθικό, μέσα από την αγάπη και την ομορφιά. Αυτό που αναζητά εκείνος από τη τέχνη είναι μια παρηγορητική και ταυτόχρονα υπερβατική λειτουργία.

Read.

Στέλιος Ράμφος: Ομολογία αισθήματος, 1983

Διαβάστε ψηφιακά το κείμενο του Στέλιου Ράμφου, «Ομολογία αισθήματος», το οποίο δημoσιεύτηκε στο περιοδικό Ζυγός το 1983. Στο κείμενο του ο Στέλιος Ράμφος αναφέρεται στο έργο του Αλέξη Κυριτσόπουλου σαν «ένα παραμύθι που γράφει και ξαναγράφει ο εικαστικός, που αντί να μας ταξιδεύει σε χώρες μαγικές, μυθοποιεί τον κόσμο μας, ανασύροντας από τα αυτονόητα του το απροσδόκητο με εικόνες και χρώματα».

Listen.

Συγχώρεση & Les amoureux des bancs publics

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος προτείνει τη διαδικτυακή ημερίδα Η Ψυχανάλυση συναντά την κοινωνία με θέμα «Συγχώρεση» σε διοργάνωση του περιοδικού Οιδίπους και των Εκδόσεων Αρμός (στη συζήτηση πήραν μέρος o Ιωάννης Βαρτζόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Μπακογιάννης και Στέλιος Ράμφος) και το άλπμουμ Les amoureux des bancs publics του Γάλλου μουσικού και ποιητή Georges Brassens.

Draw.

Ζωγραφίστε σαν τον Αλέξη Κυριτσόπουλο

Μία δραστηριότητα για τα παιδιά σας. Εκτυπώστε την παρακάτω φωτογραφία σε Α4 και γεμίστε μαζί τους τα λευκά σημεία με χρώματα, έτσι ώστε να δώσουν τη δική τους οπτική στο έργο «Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα» (2007)
του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα αποτελέσματα μέσω του Facebook
και Instagram.