Το ARTWALL/ συμπληρώνει τον Ιούλιο ένα χρόνο ζωής. Στο διάστημα αυτό σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 10 επιμελητικές εκθέσεις που πλαισιώθηκαν από μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις και performances.

Το  ARTWALL/ συμμετείχε στο BACK TO ATHENS 2013 ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει πάνω από 60 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διάρκεια αυτού του χρόνου. Στο κέντρο της Αθήνας γεννήθηκε ένα νέο καλλιτεχνικό spot σε πείσμα των καιρών.

 

ARTWALL / 365 Art Days  / Ιούλιος 2012- Ιούλιος 2013

Στόχος του ARTWALL Project Space είναι να συγκεντρώσει σύγχρονους εικαστικούς που ανήκουν στο δημιουργικό δυναμικό του πολυσυλλεκτικού τοπίου της πόλης. 12 μήνες από την έναρξη του χώρου, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σ’ αυτό που είναι σήμερα το ARTWALL βρίσκονται μαζί μας σε μια αναδρομική παρουσίαση των έργων και των ιδεών τους μέσα από την έκθεση με τίτλο, 365 Art Days. Στα εγκαίνια της έκθεσης Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 οι καλλιτέχνες θα υποδεχτούν το κοινό στο ARTWALL από τις 4 το απόγευμα, ενώ στις 8 θα ξεκινήσει το opening party στο AIR LOUNGE του Fresh Hotel. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μουσική B.o.j.o, χορευτικές συλλογές από το ’40 μέχρι σήμερα, που συλλέγει ο Θάνος Ταμπακόπουλος (ιδιόρρυθμος, εκκεντρικός αρχαιολόγος) τα τελευταία 13 χρόνια. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα slideshow με φωτογραφικό υλικό από τις εκθέσεις της χρονιάς.

 

OPEN ARTWALL DAY

Στο πλαίσιο  του 365 Art Days

Το ARTWALL Project Space καλεί δημιουργούς και επιμελητές σε μια παρουσίαση της δουλειάς τους.

Μία εβδομάδα πριν τη λήξη της έκθεσης 365 ArtDays, όσοι ενδιαφέρονται να προτείνουν μία ιδέα ή ένα project μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά στο artwallprojectspace@gmail.com έτσι ώστε να έρθουν στον χώρο του ARTWALL για ένα προγραμματισμένο ραντεβού.

Η πρόταση που θα επιλεγεί, θα φιλοξενηθεί στο ARTWALL μέσα στο 2014.

Συμμετέχουν: Μαρία Αντωνάτου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Ανδρέας Βάης, Βάλια Γκούζια, B.o.j.o, Ινώ Βαρβαρίτη, Ανδρέας Βούσουρας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Βάλια Γκούζια, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Γυπαράκης, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Καλφακάκος, Φωτεινή Καπίρη, Ευδοκία Κύρκου, Φάνης Λογοθέτης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θεοδώρα Μαλάμου, Μανέτα Άννα, Βίλυ Μανωλάκου, OZON Raw Magazine, Πασιάς Αντρέας, Λευθέρης Πλακίδας, Christian Rupp, Νίκος Σαμουρέλης, Αννέττα Σπανουδάκη, Veronika Šramatyová, Γιώργος Τσεριώνης, Μαρία Τσιμπουρλά

Φωτεινή Καπίρη

Ιδρύτρια και επιμελήτρια του εικαστικού προγράμματος στο ARTWALL.

Κωνσταντίνος Καλφακάκος

Media and communication supervisor στο ARTWALL.

Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης

Μια σύντομη αναφορά στις εκθέσεις και εκδηλώσεις της περασμένης χρονιάς θα μας δημιουργήσει την μέχρι τώρα εικόνα του ARTWALL Project Space.

Οι B.o.j.o, ένα creative cluster από εικαστικούς, γραφίστες και βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχαιολόγους, μουσικούς και ψυχολόγους παρουσίασε μια ηχητική και οπτική αναδρομή στις δεκαετίες του 1930 μέχρι και σήμερα.

B.o.jo Music Retrospective

Στην έκθεση WALLS – Unbounded boundaries, είδαμε τον επαναπροσδιορισμό βασικών εννοιών και μια νέα χαρτογράφηση του αστικού τοπίου βάσει των νέων κοινωνικο-πολιτικών συνθηκών που εισάγονται στην καθημερινότητα μας.

“WALLS” – Unbounded boundaries

Anything—and nothing—is right, μια συλλογική παρουσίαση εικαστικών παιχνιδιών εξουσίας που δημιούργησαν 5 καλλιτέχνες όπου η στρατηγική και οι κανόνες υπήρξαν τα υλικά που συνέθεσαν τα έργα του εκάστοτε εικαστικού.

Anything—and nothing—is right

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η live performance του Γιώργου Τσεριώνη The Wunderblock INDEX #1A, τίτλος δανεισμένος από το πείραμα του Σίγκμουντ Φρόιντ «Wunderblock» (ένα παιδικό παιχνίδι που αναφέρεται στην λειτουργία του ψυχικού μας συστήματος που σημαδεύεται από τα ερεθίσματα του έξω κόσμου).

Την κρυμμένη πληροφορία που ανασύρει κρυφές αλήθειες εξέτασε η έκθεση Scratching the Surface, μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2012.

Scratching the surface

Στην έκθεση Νavigations of a Line γνωρίσαμε 6 διαφορετικές διαδρομές όπου η γραμμή ως κυρίαρχο στοιχείο των έργων άλλοτε μας μύησε στην φαντασίωση και την μυθοπλασία, άλλοτε δημιούργησε νέους κώδικες επικοινωνίας, ή λειτούργησε σαν ένα μεταβαλλόμενο, σύγχρονο ψυχογράφημα.

Navigations of a Line

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η live performance του Αντρέα Πασιά DIAGRAMA όπου το σώμα του καλλιτέχνη ήρθε αντιμέτωπο με το όριο της γραμμής που καθορίζει τη σύστασή του.

http://wp.me/s2wFE3-417

Η εξέλιξη του είδους, evolution 01, όψεις του σύγχρονου ανθρώπου – δημιουργού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με σκοπό να αναδείξει τις διαφορετικές πτυχές του ίδιου ανθρώπου ως δημιουργικό ον, δίνοντας έμφαση στην προσωπική πορεία αυτή και καθιστώντας τη ένα απαραίτητο εργαλείο επιβίωσης στην συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.

Το evolution 2 θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014.

η εξέλιξη του είδους, evolution 01

Η έκθεση MATURE TOPOGRAPHY του Γιώργου Τσεριώνη παρουσίασε τη νέα σύνθεση που δημιουργήθηκε από κατεστραμμένο αρχειακό υλικό- βίντεο και φωτογραφίες-πραγματεύοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη σε βάρος της φύσης. Η αποδόμηση της πληροφορίας, η προέλευση των επιρροών που δέχθηκε, και ο σχολιασμός του σχετικά με τη φύση, μεταξύ άλλων, περιέγραψε στο κείμενο του ο Θανάσης Μουτσόπουλος.

MATURE TOPOGRAPHY του Γιώργου Τσεριώνη

Στο RE>FRESH, the new mind of design and art, συν διοργάνωση ARTWALL-FRESH HOTEL, δημιούργησε μια ζωντανή έκθεση στους ορόφους του ξενοδοχείου και στον εκθεσιακό χώρο ARTWALL. Σύγχρονοι καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς designers και εικαστικοί έδωσαν το στίγμα της δημιουργικής τους ταυτότητας μέσα από τεχνικές και πρακτικές. Η συνύπαρξη αντικειμένων design, εικαστικών έργων, επισκεπτών και κατοίκων του ξενοδοχείου δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε ο κόσμος να βιώσει μια ανοιχτή έκθεση σύγχρονων δημιουργών στο κέντρο της Αθήνας. Το RE>FRESH παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του BACK TO ATHENS 2013.

RE>FRESH, the new mind of design and art

Στην έκθεση BODY & FOOD ο Αντρέας Πασιάς παρουσίασε στοιχεία απο τις live performance που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό απο το 2011 – 2013. Αναφέρεται στο σώμα ως δοχείο προσφοράς / κατανάλωσης φαγητού, και στη τροφή – σύμβολο μίας θρυμματισμένης ταυτότητας του πολιτισμού μας. Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης στο κείμενο του περιγράφει τα τοπικά και παγκόσμια στοιχεία του πολιτισμού μέσα απο το φαγητό, που διέπουν την δουλειά του Πασιά.

BODY & FOOD / Andreas Pashias

Περί της σημασίας του να ξεχνάς, μια έκθεση που διερεύνησε μέσα απο τον διάλογο 2 καλλιτεχνών, την μεταμόρφωση του έργου τέχνης (ωραιοποίηση) σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του παρελθόντος και όπως ορίζεται σήμερα μέσα απο την ιστορία της τέχνης.

Περί της σημασίας του να ξεχνάς

Live Performances στο ARTWALL

Ένα χαρακτηριστικό σημείο του ARTWALL είναι η παρουσίαση live μουσικών και θεατρικών performance κατα τη διάρκεια και μέσα στον εκθεσιακό χώρο όταν το επιτρέπει η μορφολογία της έκθεσης. Έτσι ο χώρος μετατρέπεται σε ζωντανό πεδίο δράσης και τα διαφορετικά είδη των τεχνών ενδυναμώνουν την αίσθηση ενός πολυσυλλεκτικού αστικού τοπίου όπου η δημιουργία δεν αυτοπεριορίζεται.

Οι .message live σε μια 40 λεπτη μουσική performance, ένα ηλεκτρονικό ντουέτο με ήχο που χαρακτηρίζεται πειραματικός, σκοτεινός, industrial, με χορευτικά beats και ευρωπαϊκές techno καταβολές.

.message live

Ένα mini special unplugged live set πραγματοποιήθηκε απο τους abstract lemons, μιά νεοσύστατη Αθηναϊκή μπάντα με έντονη live δραστηριότητα και που η μουσική τους συνδιάζει psychedelic garage fun and black blues σε διαφορετικούς χώρους της πόλης.

Abstract Lemons

Μιά ιδιόμορφη σειρά θεατρικών παραστάσεων pictures at an exhibition – ροζ –, σε κείμενο της Έλενα Πέγκα- δημιούργησαν ο Αυστριακός σκηνοθέτης Martin Scharnhorst και η ηθοποιός Ειρήνη Καράολγου. Μέσα στο εκθεσιακό περιβάλλον και πίσω απο τις βιτρίνες του ARTWALL, η ερμηνεύτρια χρησιμοποίησε κίνηση, φωνή και έκφραση, ενώ οι θεατές βρίσκονταν στο εξωτερικό χώρο επι της οδού Σοφοκλεόυς.

pictures at an exhibition – ροζ –

Σας περιμένουμε στο 365 Art Days, μία έκθεση που γιορτάζει και προβάλλει τον ένα χρόνο λειτουργίας του χώρου τέχνης ARTWALL Project Space.