Με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα», κατά την διάρκεια των εγκαινίων ένα έργο με τίτλο «Συνομιλώντας με την καρδιά» (Δημιουργία του Θ. Λάλα το 2017, 100×100 cm) θα δημοπρατηθεί & όλα τα έσοδα θα δοθούν εξ ολοκλήρου στον Σύλλογο.

Περισσότερα από 20 έργα με θέμα «HE(ART)» θα φιλοξενηθούν στον ΕΚSianti και σημαντικό μέρος των εσόδων θα δοθεί ως ενίσχυση στον Σύλλογο. Τα ζωγραφικά έργα του Θ. Λάλα που παρουσιάζονται, είναι ένας θίασος ηρώων, που συνθέτουν το μεγάλο τσίρκο του παραλόγου. Άνθρωποι που πετούν, σπίτια που γέρνουν αλλά δεν καταρρέουν, ουρανοί που γίνονται θάλασσες, ψάρια που πλέουν, πουλιά που βουτάνε στα βαθιά, καρδιές που καίνε αλλά δεν καίγονται, νεκρές αισθήσεις που αφυπνίζονται.

Έκθεση «HE(ART)»

Η Έκθεση «HE(ART)» είναι μία προσπάθεια να αναπνεύσουμε μαζί με τους άλλους, είναι μία καρδιά που χτυπάει και αγωνιεί με τους άλλους, είναι ένα χέρι που απλώνεται για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη, τα παιδιά που παλεύουν να ζήσουν. Η Έκθεση «HE(ART)» είναι μία παρουσία σε εποχή γενικευμένης απουσίας!

Σχετικά με τον Εικαστικό Κύκλο Sianti

Ο Εικαστικός Κύκλος δημιουργήθηκε το 1982. Όχι μόνο υπήρξε πρωτοπόρος στην δημιουργία και ανάπτυξη της Μεταξοτυπίας αλλά υπήρξε ο εμπνευστής για τις εκθέσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης. Το 2017 o Εικαστικός Κύκλος Sianti αποχαιρετά το κτήριο της Χαρ. Τρικούπη και εγκαθίσταται σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της Αθήνας: πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη στην περιοχή του Χίλτον. Το τιμόνι της διοίκησης αναλαμβάνουν τα παιδιά του Φάνη Σιαντή, Βασιλική και Θεόδωρος.

Στον νέο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο ΕΚSianti εκτός από τις εκθέσεις διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την γνωριμία των παιδιών με την τέχνη. Το Μάϊο 2018 λειτουργεί το πρώτο του e shop.