Το MAG σε συνεργασία με το Δήμο και τους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, τοποθετούν κάδους απορριμμάτων και παρεμβαίνουν ζωγραφικά ώστε οι κάδοι να μεταλλαχτούν από κάτι άσχημο σε κάτι όμορφο για την πόλη.

Η τέχνη στο δημόσιο χώρο είναι μια ζωντανή εμπειρία.

Πηγή έμπνευσης των έργων που θα δημιουργηθούν είναι το πλούσιο φυσικό και αστικό περιβάλλον καθώς και η ιστορία του δήμου Αμαρουσίου από την αρχαιότητα ως σήμερα .

Ένα πράγμα που είναι άσχημο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ όμορφο. Ο σεβασμός για το περιβάλλον, μαθαίνετε και αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος ειδικά για τα παιδιά. Η δημόσια τέχνη ‘άλλωστε’ ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις, η δύναμη της εξιδανίκευσης, του απλού, του χαρούμενου, του φυσικού.

Η δημόσια ζωγραφική παρέμβαση θα λειτουργήσει ως performance, θα έχει την μορφή θεάματος για τους περαστικούς, θα λειτουργεί ως υπηρεσία, θα προσφέρει εμπειρίες και θα προτάσσει το βίωμα της συμμετοχής

Στο δημοτικό γυμναστήριο ‘ Σπύρος Λούης’ μία ξεχωριστή graffiti – art performance θα έχει στηθεί για την γιορτή αυτή, το 2ήμερο 13-14 Οκτωβρίου, όπου η σύμπραξη καλλιτεχνών δρόμου (και όχι μόνο) δείχνει τη διάθεση και τη θέληση για δημιουργία …

Η έντονη εικαστική παρέμβαση στο αστικό μας τοπίο καταργεί την υποκουλτούρα και στη θέση της η ενέργεια του πολιτισμού αφήνει το σημάδι μιας νέας καλλιτεχνικής εποχής! Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο το κόσμο αλλά και από την Ελλάδα θα ενωθούν με ένα κοινό background στο Δημοτικό Γήπεδο ‘Σπύρος Λούης’, για τη πιο ενεργή μέρα του γκράφιτι στην Ελλάδα!

2 τέντες γεμάτες εκθέματα και live sessions – workshops – master classes από ζωγράφους και γλύπτες αλλά και διάφορων ειδικοτήτων καλλιτέχνες , που δίνουν τη δική τους χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα και το γκρίζο αστικό τοπίο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα της πόλης του Αμαρούσιου (στο τέρμα της Ερμού).

Από όλη αυτή την ενέργεια βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός – η μουσική – η έκθεση της τέχνης – η διασκέδαση … Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους στο τέρμα της Ερμού και μπροστά από το σταθμό του τρένου, έχει στηθεί μία σκηνή με τους:

Gadjo Dilo
Ευθύμης (TXC) + Sifu Versus
Vanila swing
Sexpyr the Human Man – The Clappas & The Chymbals
Mica Eio
Blueshades
Skazoo
Jump & Jive (Dancing Lessons)
Rhythm Bast
Tequila Shots
Lucky Shots

Το φεστιβάλ ‘Art for Change’ θα διαρκέσει 2 ημέρες από τις 13 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2018 με ώρες προσέλευσης και δράσεων από τις 12 το πρωί μέχρι και τις 00:00 κάθε μέρα…