Το Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) παρουσιάζει την έκθεση «ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα» η οποία εγκαινιάζεται στις

14 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011.

Η έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά διεθνώς την επέκταση του pop φαινομένου των παράδοξων, φαντασιακών και τερατόμορφων Χαρακτήρων στη μόδα και το ένδυμα.

Ανερχόμενοι αλλά και ευρέως καταξιωμένοι σχεδιαστές και καλλιτέχνες, επαναπροσδιορίζουν τη σχέση του σώματος και του ενδύματος καθώς και τα όρια της αντίληψης μας για το Τί Είναι Τέρας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες των Walter Van Beirendonck, Gareth Pugh, Issey Miyake, Cassette Playa, Charlie Le Mindu, Jean-Charles De Castelbajac, Bas Kosters, Maison Martin Margiela και Bernhard Willhelm μεταξύ άλλων.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έχει προγραμματιστεί ειδικά για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων 2011, να πραγματοποιηθεί η performance Atopic Bodies [FIVE]:The Monsters’ Ball.

Διοργάνωση: ATOPOS CVC με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη

Φωτογραφίες – μέσα: 2. Andrea Ayala Closa, κολεξιόν Denominate a Space, 2007, φωτ: Sarah Van Marcke
3. Yoshikazu Yamagata, A Long Story, 2004, φωτ: Koomi Kim 4. Ara Jo, Whitemare, κολεξιόν αποφοίτων Φθινόπωρο/Χειμώνας 2009, Central Saint Martins, Λονδίνο, φωτ.: Sang Hyun Back 5. Alexis Themistocleous, 2011, φωτ.: Στέλιος Καλλινίκου