H Knot Gallery παρουσιάζει μία βραδιά με τους: Arnaud Rivière, Valerio Tricoli, Larry Gus, Balinese Beast, Chris Chondropoulos το …
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 20.30.
Arnaud Rivière
Αρκετά δραστήριος στο χώρο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, παίζοντας σόλο και σε συνεργασία με άλλους μουσικούς από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο παριζιάνος Arnaud Rivière χρησιμοποιεί ανακατασκευασμένα ηλεκτρόφωνα και πικάπ που προορίζονται για να παίζουν – μεταξύ άλλων – μεταλλικούς δίσκους και γυαλόχαρτο, προετοιμασμένο μείκτη με μεταλλικές ακίδες και καλώδια, μικρόφωνα, πετάλια, αισθητήρες και διάφορα άλλα ηλεκτρονικά συντρίμμια σαν πηγές θορύβου.
Οι ζωντανές εμφανίσεις του ακροβατούν μεταξύ των εκρήξεων feedback και των μεταλλικών κρότων που ενίοτε διαπλέκονται δημιουργώντας υποψίες σταθερού ρυθμού. Έχει συνεργαστεί ηχογραφώντας και συμπράττοντας επί σκηνής με μια πληθώρα μουσικών οπως οι: ErikM, Sophie Agnel, Otomo Yoshihide, Martin Tétreault, Antoine Chessex, Adam Bohman, Xavier Charles, Anla Courtis, Gert-Jan Prins, κ.ά. Είναι επίσης ο δημιουργός του project La Turbothèque, το οποίο έχει παρουσιαστεί σαν εγκατάσταση σε χώρους όπως τα Centre Georges Pompidou και Palais De Tokyo και το οποίο προσφέρει μέσα από την αλληλεπίθεση κομματιών μια “κάθετη” ακρόαση ενός δίσκου, συρρικνωμένη σε διάρκεια έως και 20 φορές.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Valerio Tricoli
Γεννημένος στο Παλέρμο και πλέον κάτοικος Βερολίνου, ο Valerio Tricoli εξερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ ήχου, μνήμης και χώρου, μέσα από τη δραστηριότητά του από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ως συνθέτης ηλεκτρακουστικής μουσικής, αυτοσχεδιαστής, παραγωγός και μηχανικός ήχου. Χρησιμοποιώντας κυρίως αναλογικά μέσα (μαγνητόφωνα, synths, μικρόφωνα, φωτο-ευαίσθητα στοιχεία και προηχογραφημένους ήχους) εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στη μουσική και τα μέσα δημιουργίας και εγγραφής της ενώ στις συναυλίες του δημιουργεί ακουστικά περιβάλλοντα που αρθρώνονται με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε χώρου. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος 3/4HadBeenEliminated και της κολλεκτίβας Bowindo, ενώ έχει συνεργαστεί με τους Dean Roberts, Giuseppe Ielasi, Thomas Ankersmit, Fabio Selvafiorita, Antoine Chessex και Andrea Belfi. Για τον δίσκο Forma II (σε συνεργασία με τον Thomas Ankersmit) απέσπασε τιμητική μνεία από τον τομέα Ψηφιακής Μουσικής και Sound Art των περυσινών βραβείων Ars Electronica.
Χρίστος Χονδρόπουλος
Ο Χρίστος Χονδρόπουλος είναι ένας νέος μουσικός με έδρα την Αθήνα και αντικέιμενο τα κρουστά και την ηλεκτρονική σύνθεση. Eίναι μέλος των Xysm, δραστηριοποιείται σαν αυτοσχεδιαστής και παράλληλα καλλιεργεί διαφορετικές solo προσεγγίσεις. Έχει εμφανιστεί μαζί με τους Blood Stereo, Jooklo Duo, Jerôme Noetinger, Eli Keszler και Ashley Paul ενώ έχει κυκλοφορήσει εκτός από μια σειρά σειρά ηχογραφήσεων με τους Xysm στις οποίες κινείται με ευκολία ανάμεσα σε ένα πλήθος τεχνικών, μια split κασσέτα με το Νίκο Κυριαζόπουλο όπου καταπιάνεται με τη musique concrète.
Balinese BeastΟι Balinese Beast (Γιώργος Αξιώτης και Ιλάν Μανουάχ) μοιάζει να έχουν βαλθεί να προσδιορίσουν την πιο σύντομη απόσταση ανάμεσα στη σιωπή και τον εκκωφαντικό θόρυβο, και το αντίστροφο. Οπλισμένοι με free jazz σαξόφωνα, σπιτικά electronics, effects και samples δημιουργούν μινιατούρες από feedback και άγρια, χαοτικά cut-ups που μπλέκουν την πανκ ενέργεια με την αυτοσχεδιαστική πρακτική, σε μια περιπλάνηση στα άκρα του ηχητικού φάσματος. Έχουν εμφανιστεί δίπλα στους Sudden Infant, John Wiese, Lasse Marhaug, Jerôme Noetinger, Eric Thielemans, ενώ ήταν μέρος του line-up του παρισινού φεστιβάλ Sonic Protest. Μετά από ένα πρώτο LP, μια split κασσέτα με τους Dieter Müh και το επτάιντσο Soft Offerings, κυκλοφορούν σε λίγο καιρό ένα split 12″ με τους Wham Jah.
Larry Gus
Ο Παναγιώτης Μελίδης (Βέροια, Ημαθία / Μιλάνο) ξεκίνησε να γράφει μουσική σαν Larry Gus το 2006. Οι πρώιμες επιρροές του ήταν οι Creedence Clearwater Revival και οι Minor Threat και υπήρξε μέλος του bass and drums ντουέτου Ginger, συνδυάζοντας hardcore punk αισθητική με hip hop beats. Αφού διαλύθηκαν οι Ginger, ξεκίνησε να γράφει μουσική για διαφημίσεις, συγκροτώντας έτσι τις πρώτες προσωπικές δουλειές του. Αργότερα, απέκτησε «όνομα» στους «ίντι κύκλους» λόγω των αγχωτικών live εμφανίσεων του, όπου live looping τεχνικές ενσωματώνονταν σε ένα αυτοσχεδιαστικό ποπ πλαίσιο. Ο πρώτος του δίσκος «Stitches» κυκλοφόρησε με την ετικέτα της Cast-a-Blast το Δεκέμβριο του 2009, έχοντας ως αναφορές τους Avalanches, την Stones Throw και τον Caribou. Μεταξύ άλλων ήταν ο ελληνικός δίσκος της χρονιάς για το MiC.gr. Ο νέος του δίσκος με τίτλο Silent Congas μόλις κυκλοφόρησε σα δωρεάν download από την DFA Records.