Το Half Note Jazz Club θα φιλοξενήσει το συγκρότημα Αρμός και το Γιώργη Μανωλάκη, σε μια βραδιά με φόντο την Κρήτη και όχι μόνο στο πλαίσιο των ζωντανών μουσικών παραστάσεων με τίτλο «Φθινοπωρινές περιπλανήσεις στις μουσικές του κόσμου», την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 22.30.

Το συγκρότημα Αρμός και ο δεξιοτέχνης του λαούτου Γιώργης Μανωλάκης, συμπράττουν σε ένα μουσικό ταξίδι, με αναφορές στις δυο δισκογραφικές δουλειές των Αρμός («Αμόνι και Νερό» με τη συμμετοχή του Μανώλη Λιδάκη και «Άνεμοι και Παλίρροιες» με τη συμμετοχή των: Μπάμπη Στόκα, Λιζέτας Καλημέρη, Κορίνας Λεγάκη) αλλά και το δίσκο του Γιώργη Μανωλάκη («Το Σπαθί» με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη).

Παράλληλα, οι Αρμός και ο Γιώργης Μανωλάκης, θα συστήσουν στο κοινό ανέκδοτα τραγούδια τους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα ενώ με διάθεση αφαιρετική και αυτοσχεδιαστική, θα διασκευάσουν αγαπημένα τους τραγούδια Ελλήνων συνθετών και σύγχρονων τραγουδοποιών, χωρίς να λησμονήσουν τη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κρήτης..

Οι Αρμός είναι: Λευτέρης Μουρτζάκης: τραγούδι, Απόστολος Ξυριτάκης: πιάνο, Μάνος Σμαργιανάκης: τραγούδι, κιθάρα, Γιάννης Κιαγιαδάκης: ηλεκτρικό μπάσο

Γιώργης Μανωλάκης: λαούτο

Μαζί τους ο Κυριάκος Καραμπερόπουλος: πνευστά και ο Μανώλης Κανακάκης: ακορντεόν, κανονάκι.

Σύντομα βιογραφικάΟι Αρμός είναι ένα ταλαντούχο, ανερχόμενο, συγκρότημα, που έχει κερδίσει θετικές κριτικές τόσο με τις δύο δισκογραφικές του δουλειές όσο και με τις ζωντανές εμφανίσεις του. Το 2007, παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨Αμόνι και νερό¨, στην όποια συμμετέχει ο μεγάλος ερμηνευτής Μανώλης Λιδάκης με την ερμηνεία του σε τέσσερα τραγούδια αλλά και με την επιμέλεια της παραγωγής την όποια συνυπογράφει με τον παραγωγό κ. Γιώργο Μακράκη. Δύο χρόνια αργότερα, το 2009 προχωρούν στην κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο ¨Άνεμοι και παλίρροιες¨ στον όποιο συμμετέχουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μπάμπης Στόκας και Λιζέτα Καλημέρη καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη. Αυτό το διάστημα βρίσκονται στις προετοιμασίες του τρίτου τους CD.

Πολύ σημαντικές και οι συνεργασίες τους μέχρι τώρα στις ζωντανές τους εμφανίσεις, όπως αυτές με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Κούτρα και την Λιζέτα Καλημέρη.

Ο Γιώργης Μανωλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1982. Στα οχτώ του χρόνια ξεκίνησε την εκμάθησή του στο λαούτο με δάσκαλο τον πατέρα του, Κώστα Μανωλάκη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους λαουτίστες της γενιάς του. Έπειτα από 6 χρόνια ξεκίνησε παράλληλα τη μελέτη του στο μπουζούκι δίπλα σε διάφορους επίσης αξιόλογους δασκάλους. Σήμερα ο Γιώργης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της γενιάς του στο λαούτο και στο μπουζούκι. Το 2009 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, « το Σπαθί» με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη ενώ αυτό το  διάστημα ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους μουσικούς και συνθέτες όπως: Ross Daly, Χαΐνηδες, Μελίνα Κανά, Naseer Shamma, Ψαραντώνης, Σωκράτης Μάλαμας, Zohar Fresco και άλλους.