Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Αριστοφάνη που παραστάθηκε στην Αθήνα, διδάχτηκε πρώτη φορά στα Λήναια το 405 π.Χ και πήρε το πρώτο βραβείο.

Ο θεός Διόνυσος απογοητευμένος από την κατάσταση του θεάτρου στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, είναι αποφασισμένος να αναλάβει δράση για να αρχίσουν ξανά αξιόλογοι δραματικοί αγώνες στην Αθήνα.

Μαζί με τον δούλο του Ξανθία ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Κάτω Κόσμο με σκοπό να φέρουν πίσω τον καλύτερο τραγικό ποιητή. Όταν φτάνουν στον Αδη, επικρατεί αναταραχή.

Ο Ευριπίδης διεκδικεί από τον Αισχύλο την τιμητική θέση του καλύτερου τραγικού ποιητή.

Για να λυθεί η διαφορά, ο Πλούτωνας καλεί τον Διόνυσο, σε ρόλο διαιτητή, καθώς και τους τρεις τραγικούς σε έναν δραματικό διαγωνισμό. Ο αγώνας για την ανάδειξη του καλύτερου, αρχίζει…

Τα κωμικά ευρήματα και τα φαρσικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο και μέσα από την πικρή σατιρική διάθεση του Αριστοφάνη, έρχεται στο φως η πάντα σύγχρονη διάσταση του έργου.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς ενώ στις 11 και 12 Ιουλίου το έργο θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα και θα παρουσιαστεί και για ένα διήμερο στην Κύπρο.

Η μετάφραση του έργου είναι του Νίκου Χαραλαμπόπουλου, η διασκευή και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου, η μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπιλή.

Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Μαρίνος, Δημήτρης Λιγνάδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου.

Παίζουν επίσης και οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θανάσης Ιωάννου, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Μοθωναίος, Χρίστος Νικολάου, Δημήτρης Ντάσκας, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Νίκος Πουρσανίδης, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Αλεξάνδρα Αιδίνη, Λήδα Καπνά, Ελευθερία Μπενοβία, Αθηνά Μπερδέκα, Αρτεμις Φλέσσα, Κλαίρη Χριστοπούλου. Μουσικός: Δημήτρης Κλείδας.