Με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο του Άρη Αλεξάνδρου, ξεχωριστού συγγραφέα και μεταφραστή, κυκλοφόρησε το CD-βιβλίο με τίτλο «Το χρυσάφι τ’ ουρανού».

Ο Άρης Αλεξάνδρου, στην πραγματικότητα Αριστείδης Βασιλειάδης, γεννήθηκε το 1922 στην Πετρούπολη από πατέρα Έλληνα Πόντιο και μητέρα Ρωσίδα εσθονικής καταγωγής.

Έχοντας ζήσει κυρίως στην Ελλάδα μια ταραχώδη ζωή μεταξύ ελευθερίας και εξορίας, πέθανε το 1978 στο Παρίσι.

«Το χρυσάφι τ’ ουρανού» είναι ο τίτλος του CD-βιβλίου που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου με τα μελοποιημένα ποιήματα του Άρη Αλεξάνδρου.

Σ\’ αυτή την προσπάθεια απόδοσης τιμής στον ξεχωριστό αυτό λογοτέχνη συμμετέχουν ερμηνευτές όπως ο Μιχάλης Λουκοβίκας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Ανδρέας Καρακότας επίσης συμμετέχουν μουσικοί όπως ο Ross Daly, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος και ο Κυριάκος Γκουβέντας .

Οι πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρείες θεωρούσαν τον έντονα πολιτικοποιημένο λόγο του Αλεξάνδρου μη προσοδοφόρο και τον παραγκωνισαν, με αποτέλεσμα το όνομα του να είναι σήμερα άγνωστο στους περισσότερους από εμάς.

Αυτήν την παράλειψη στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας επιχειρεί να καλύψει το εν λόγω CD-βιβλίο που κυκλοφορεί από την εταιρία Protasis.