Η Αργυρώ Λεβέντη σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Νίκο Νικολάου και τον Γιάννη Μόραλη.

Στην έκθεσή της «Δέντρα και Καράβια» παρουσιάζει έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδι και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτί.

Καράβια στο λιμάνι και δέντρα πελώρια θαρρείς ολοζώντανα κυριαρχούν παντού.

Εικόνες, συνονθύλευμα όλων αυτών κινούνται και αποκτούν δομή, τα βαριά σιδερένια σκαριά γερά αγκυρωμένα μένοντας σταθερά σφιχταγκαλιάζονται θαρρείς με τα πελώρια εντυπωσιακά κλαδιά των δέντρων της.

Η προσέγγιση αυτή είναι τόσο υποκειμενική όσο και αντικειμενική, με αναφορές σε θέματα πραγματικότητας, που έχουν μεταφερθεί στον καμβά με ονειρική αντίληψη, με επιθυμίες, αισθήσεις, μνήμες.

Η Αργυρώ Λεβέντη δουλεύει πάντα με την ίδια αδαπάνητη αισθητική ευαισθησία, την ίδια ειλικρίνεια και εντιμότητα, τον ίδιο οίστρο τόσο της ψυχής όσο και του χρωστήρα της. Καταφέρνει με το τρόπο αυτό να μετουσιώνει απλά καθημερινά της βιώματα σε μια εξαιρετικά εκφραστική τέχνη. Δυνατό της σημείο τα ολοζώντανα χρώματα στα δέντρα της και η αχλύς του παρελθόντος στα καράβια και στις μηχανές τους…