Πρόκειται για τη πρώτη ατομική έκθεση της της Αρετής Παλαιοκρασσά στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζει 35 έργα, ακρυλικά σε καμβά.

Η Ντόρα Ηλιοπούλου–Ρογκάν – Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός, αναφέρει σχετικά με το έργο της Παλαιοκρασσά:

Η αναμφισβήτητη, πηγαία και υποβλητική λυρικότητα που χαρακτηρίζει τη γραφή της ζωγράφου δηλώνοντας ένα αυθεντικό μήνυμα στο οποίο καθρεφτίζεται αυτή καθαυτή η υπόσταση της Δημιουργίας ακόμη και η Ιδέα της Κοσμογονίας και όχι μια απλή, εφήμερη ,προτίμηση τεκμηριώνει ευρηματικά τη δυναμική του ταλέντου της. Κυρίως, όμως, κατοχυρώνει την αυθεντικότητα της έκφρασης της.

Αξιοποιημένο ιδιαίτερα μες από τη ρυθμικότητα και την παλμικότητα του ίχνους, το χρώμα αποτελεί συνάμα, εδώ , το έρμα και τον συνδετικό ιστό της όλης σύνθεσης εξασφαλίζοντας της, μια χαρισματική κινητικότητα και ένα μουσικό σε υφή παλμό. Απόλυτα ταυτισμένη η σύνθεση με το χρώμα καθώς αποτελεί βασικό δομικό της στοιχείο, διαπερνάται από αυτό, αναπνέει μες από αυτό, συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου.

Η Αρετή Παλαιοκρασσά γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Άνδρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Derree College Athens. Από το 1978 ζει μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Είναι Παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Σπούδασε στο Iyengar Yoga Institute London και δίδαξε Γιόγκα για πολλά χρόνια. Διδάχτηκε ζωγραφική στο εργαστήριο του ζωγράφου Άρη Ραΐση στο Λονδίνο και από το 1990 ασχολείται με την ζωγραφική, με σύγχρονες τεχνικές, χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά.

* Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο “Emfasis Foundation” για την ενίσχυση του έργου τους