Η ομάδα αποτελείται από έντεκα δυναμικούς χορευτές και χορεύτριες και διευθύνεται από την Delila Moseley του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Εξυμνώντας τις ρίζες της ιστορίας του μοντέρνου χορού, η ομάδα θα παρουσιάσει δύο κομμάτια του ρεπερτορίου του Jose Limon, αναδημιουργημένα από την επίτιμο καθηγήτρια Alice Condodina, η οποία διετέλεσε κύρια χορεύτρια στην ομάδα χορού του Limon. Το κομμάτι Οι χοροί της Ισαδώρας (Isadoras Dances) θα παρουσιαστεί ολόκληρο, όπως επίσης και το συναρπαστικό απόσπασμα από τον Ψαλμό, Ο τρεχάτος χορός (Psalm, Running Dance).

Η σύγχρονη Νεοϋορκέζα χορογράφος Andrea Miller από το Gallim Dance, έχει προσαρμόσει τη γνωστή χορογραφία της Pupil Suite για την ομάδα, και το δυναμικό κομμάτι Buffalo έχει σκηνοθετηθεί από την χορογράφο Stephanie Gilliland από το Λος Άντζελες.

Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB έχει χαρακτηριστεί ως «πρέσβειρα του Μοντέρνου χορού» προσφέροντας νέες προσεγγίσεις μέσω της μουσικής, της ενσωμάτωσης δραματοποιημένων στοιχείων και πάντα, μέσα από τις παραστάσεις της, προσφέροντας συναίσθημα και δεξιοτεχνία.

Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, η ομάδα θα παραδώσει επίσης ένα Masterclass χορού. Αναλυτικά:

Limon Repertory MasterClass

Διδάσκει: η Alice Condodina, πρώην Α’ Χορεύτρια του Limon Dance Company κατά τη διάρκεια της ζωής του Jose Limon.

Η Alice Condodina θα διδάξει τμήματα της χορογραφίας Limon δίνοντας έμφαση στη χορογραφική τεχνοτροπία του και στις μοναδικές τεχνικές μεθόδους του, όπου συναντάμε την καλλιτεχνική παρακαταθήκη αυτού του γίγαντα του σύγχρονου Αμερικανικού χορού του 20ου αιώνα.

Το MasterClass απευθύνεται σε χορευτές μεσαίου και προχωρημένου επίπεδου.

Κατώτατη ηλικία συμμετοχής: 15 ετών.

Δεν απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία στο χορό Limon.

Οι χορευτές που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι ξυπόλητοι ή με μαλακά παπούτσια χορού.